Πολιτικη

"4 χρόνια θητείας αλλά.."τάζει" ακόμα ο κ. Παυλής"

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Τρίπολη Αύριο", Κώστας Τζιούμης, παραχώρησε, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ

 

Ο κ. Τζιούμης, αναφερόμενος στα θέματα που απασχόλησαν το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 1ης Οκτωβρίου, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για "μηδενικό έργο" και ανώφελη σπατάλη χρημάτων, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως: "Ο κ. Παυλής συμπλήρωσε 4 χρόνια θητείας και ακόμα..τάζει!"

 

Επίσης, ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως, κατά την άποψή του, τόσο στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων όσο και στο θέμα της ΚΕΔΗΤ, ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική, απλά ποντάροντας στο γεγονός της αργής, χρονικά, λειτουργίας της ελληνικής δικαιοσύνης.

 

Ειδικότερα, ο κ. Τζιούμης έθιξε τα παρακάτω ζητήματα:

 

Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

 

Η υπολειτουργία, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, του, πάλαι ποτέ, συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας, είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, τόνισε ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, λέγοντας παράλληλα πως ελπίζει να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση απο την πλευρά της Κυβέρνησης.

 

Αδέσποτα

Έντονη κριτική από τον κ. Τζιούμη, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως άκουσε με έκπληξη στο συμβούλιο την τοποθέτηση του κ. Παυλή, ο οποίος είπε πως "κάνουμε ότι μπορούμε". Ο κ. Τζιούμης σημείωσε πως το πρόβλημα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, παρατηρείται αύξηση των αδέσποτων και είναι προφανές πως ο Δήμος έχει αποτύχει πλήρως. Όσον αφορά, το καταφύγιο στη Νεστάνη, που ακόμα δεν λειτουργεί ενώ ο Δήμος πληρώνει εδώ και δυο χρόνια μηνιαίο ενοίκιο, χαρακτηρίστηκε, από τον κ. Τζιούμη, ως "οικονομικό σκάνδαλο".

 

ΚΕΔΗΤ

 

Ο κ. Τζιούμης τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, θα αποδοθούν εκεί που πρέπει. Οι πολιτικές ευθύνες, ωστόσο, σημείωσε, ανήκουν εξ ολοκλήρου στη διοίκηση της επιχείρησης και τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο. Επανέλαβε πως "ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στην ΚΕΔΗΤ είναι ανέκδοτο".

 

Διαχείριση απορριμμάτων

 

Σχετικά με το διαχρονικό αυτό πρόβλημα της πόλης, ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως δεν μπορούν ιδιωτικά συμφωνητικά που συνάπτουν Δήμαρχοι με ιδιώτες να επιφέρουν δυσβάσταχτα οικονομικά "βάρη" στους δημότες, αναφερόμενος και στην περίοδο της δημαρχίας από τον κ. Σμυρνιώτη, που, όπως είπε ο κ. Τζιούμης, άφησε "προίκα" στην πόλη τη χωματερή της Αγίας Τριάδας ενώ ο κ. Παυλής, όπως φαίνεται, θα κάνει το ίδιο με τον Άγιο Βλάση, καλυπτόμενος πίσω από τις αργές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν την ελληνική δικαιοσύνη. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.