Πολιτικη

Παπαηλιού: "Χρειάζεται η στήριξη των παραγωγών"

"Το Μαίναλο αποτελεί πηγή υγείας και ζωής, ανάπτυξης και πλούτου για την ευρύτερη περιοχή του Φαλάνθου και την Αρκαδία γενικότερα" , τόνισε σε ομιλία του ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού.

Κατά την ετήσια γιορτή "Καρυδιού και μελιού" το Σάββατο (6/10) στο Ροεινό που οργάνωσε ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Παν", ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού τόνισε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

"Τα χωριά του Φαλάνθου, όπως το Ροεινό, βρίσκονται στην καρδιά του Μαινάλου.

Το Μαίναλο αποτελεί πηγή υγείας και ζωής, ανάπτυξης και πλούτου για την ευρύτερη περιοχή του Φαλάνθου και την Αρκαδία γενικότερα.  

Σ΄ αυτό αποτυπώνονται όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία συνιστούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν, διαφοροποιούν το Μαίναλο, το καθιστούν σημείο αναφοράς, πυλώνα αναπτυξιακής δυναμικής και αειφορίας (παρθένα φύση, φυσικό κάλλος, υγιεινό κλίμα, μυθολογία, ιστορία, λαϊκή παράδοση, λαϊκός πολιτισμός και βέβαια τα προϊόντα της φύσης, εν προκειμένω το καρύδι και το μέλι).

Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες της Αρκαδίας ευνοούν την παραγωγή καρυδιών και μελιού, ο συνδυασμός των οποίων συνεισφέρει  στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού. 

Η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων χρόνων έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες και ζημίες στην παραγωγή καρυδιών και μελιού.   

Χρειάζεται η στήριξη των παραγωγών." 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.