Πολιτικη

Tο πρώτο καταδυτικό πάρκο στη Μεσσηνία

"Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μαζί με τους πολίτες το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη Μεσσηνία", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης στο 47ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.  

 

Ακολουθεί δελτίο τύπου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

"Έχουμε χρηματοδοτήσει και χρηματοδοτούμε όλες τις δραστηριότητες, όλα τα μεγάλα έργα που αλλάζουν σιγά σιγά τη ζωή των Καλαματιανών, των Μεσσήνιων και των Πελοποννησίων πολιτών" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή λήξης του 47ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα από το ΝΑΣΚ Αίολος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων και Αλιείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια καινούργια δραστηριότητα που ο "Αίολος" πήρε στα χέρια του μαζί με την Ομοσπονδία προκειμένου να δημιουργήσει ένα καινούργιο γεγονός που θα εισαγάγει την πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή σε μια εντελώς διαφορετική λογική. 

"Αυτό είναι το ζητούμενο για να μπορέσουμε τέτοιες δραστηριότητες με άμεση συνάφεια με την ίδια την κοινωνία, με τους ίδιους τους πολίτες, κινητοποιώντας δυνάμεις και πάνω απ’ όλα ανθρώπους να μας γνωρίζουν και να μας κατανοήσουν στην κοινή μας πορεία, που δεν στέκεται σε λόγια, αλλά σε έργα, σε πρωτοβουλίες. Σε τέτοιες πρωτοβουλίες που μπορούν να θεμελιώσουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη" δήλωσε ο κ. Τατούλης. 

Εάν αυτός ο τόπος έχει αναπτυχθεί, το έχει κάνει με τη σοφία, τη σοβαρότητα και την πολύ δουλειά που έχουμε κάνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι "σε αυτό πνεύμα καλώ τον Αίολο στην ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, μιας σύγχρονης αντίληψης, που θα φέρει μια καινούργια ποιότητα τουρισμού στην περιοχή. Θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη εμπειρία που έχει η Περιφέρεια, η οποία είναι η πρώτη που αδειοδότησε καταδυτικό πάρκο στη χώρα μας. Έχουμε έτοιμο το μοντέλο και καλούμε σε συνεργασία όλους τους φορείς". 

Η οργανωμένη κατάδυση μπορεί να δημιουργήσει καινούργια οικονομία στην περιοχή, καθώς ο καταδυτικός τουρισμός στην Ευρώπη έχει περίπου 15 εκατομμύρια φανατικούς φίλους, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, τονίζοντας παράλληλα ότι "χωρίς να επενδύσουμε δεν πρόκειται αυτός ο τόπος να σωθεί. Από τα μεγάλα λόγια έχει χορτάσει ο τόπος. Από τις εύκολες κατηγορίες έχει χορτάσει ο τόπος". 

Ως προς τον Αίολο, ότι χρειαστεί στο επίπεδο των χώρων του, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του προγράμματός της θα βοηθήσει προς μια τέτοια κατεύθυνση, δεδομένου άλλωστε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα στη δημιουργία σύγχρονων ναυταθλητικών χώρων, ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Στην εκδήλωση μαζί με τον Περιφερειάρχη παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Αντωνία Μπούζα που συμμετείχαν στις βραβεύσεις και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Γκούνης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.