Πολιτικη

"Μπαρούτι" μυρίζει στο Περιφερειακό Συμβούλιο..

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου 2018 για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Στο ήδη έντονα φορτισμένο κλίμα που επικρατεί στην παράταξη "Νέα Πελοπόννησος", μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τη δημιουργία "ομάδας" από Περιφερειακούς Συμβούλους που καταφέρονται εναντίον του κ. Τατούλη, ήρθε να προστεθεί και η αποχή από τη συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου- 15:30, Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης- δύο παρατάξεων, της "Πελοπόννησος Πρώτα" και της "Πελοπόννησος Οικολογική".

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι προαναφερθείσες παρατάξεις καταγγέλλουν μη σεβασμό του θεσμού από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, ειδικότερα όσον αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου για την ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης αλλά και τα θέματα.

Επί της ουσίας και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, η αποχή τους είναι μια μορφή αντίδρασης απέναντι στην αυταρχική νοοτροπία της Περιφερειακής Αρχής.

Νικολάκου: Περιμένουμε να δούμε τη στάση των ανεξαρτητοποιημένων

Ο arcadia 938 επικοινώνησε με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία, μεταξύ άλλων, μας δήλωσε πως η Περιφερειακή Αρχή θα απαντήσει στις αιτιάσεις των παρατάξεων που απέχουν στο ίδιο το Συμβούλιο αλλά, οπωσδήποτε, όπως είπε, πρόκειται για "φθηνό τέχνασμα", καθώς απέδωσε την πράξη αυτή στην απροθυμία των παρατάξεων να πάρουν θέση στο θέμα των "Αναγκαστικών απαλλοτριώσεων σε Αρκαδία και Λακωνία σχετικά με τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων".

Μάλιστα, η κ. Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως "περιμένουμε να δούμε τόσο τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας, όσο και τη στάση των δικών μας ανεξαρτητοποιημένων".

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου: Μεθόδευση και εξυπηρέτηση συμφερόντων από Τατούλη

Στο ζήτημα πήρε θέση και η παράταξη "Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου", η οποία αποδίδει το μη σεβασμό της διαδικασίας σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου σε "μεθόδευση από την Περιφερειακή Αρχή με στόχο το άνοιγμα και την επιτάχυνση των διαδικασιών της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από αυτήν".

Επί της ουσίας, με την ανακοίνωσή της η παράταξη δηλώνει πως δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιες παραλυτικές πρακτικές και καλεί τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και το κύρος του οργάνου.

Και η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις, όπως υποστηρίζει, της Περιφερειακής Αρχής δηλώνοντας πως δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.