Πολιτικη

Όχι “παιχνίδια” στο θέμα της λύσης εταιρειών

Όχι “παιχνίδια” στο θέμα της λύσης εταιρειών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

Το θέμα «Ορισμός δικηγόρου για λύση Ανώνυμων Εταιρειών» συζητήθηκε την Πέμπτη 6/12/2018 στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για 57 εταιρείες, οι οποίες βρίσκονται μόνο στο νομό Μεσσηνίας και, όπως αναφέρθηκε κατά την εισήγηση, δεν έχουν για χρόνια δημοσιεύσει ισολογισμό, ορισμένες ακόμη και από το 2002 έως σήμερα.

Θεωρούμε ότι το θέμα είναι σοβαρό γιατί αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τόσα πολλά υπέστησαν τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Ήταν άκαιρο και εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς ο τρόπος με τον οποίο ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή, γιατί δεν προηγήθηκαν: 

⦁ Επικαιροποίηση της κατάστασης των εταιρειών και όχι να συζητάμε με βάση τα στοιχεία του 2010, του 2012 ή ακόμα και του 2017

⦁ Αναλυτικός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους και η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους

⦁ Προσκόμιση ανάλογων στοιχείων για τις εταιρείες και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες και όχι μόνο στη Μεσσηνία

Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια ως μία από τις τόσες δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με το θέμα, πρέπει να σταθεί στο ύψος της με:

1. Ενιαία άποψη για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ανεξάρτητα των πιθανών διαφορών ή ενστάσεων μεταξύ των στελεχών της

2. Εφαρμογή ίδιων μέτρων και σταθμών για όλες τις εταιρείες προς αποφυγή αδικιών και άνισης αντιμετώπισης

3. Άνοιγμα στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας, όπως έχουν ζητήσει όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όλων των στοιχείων που αφορούν στη λειτουργία των δικών της Αναπτυξιακών Εταιρειών

Με αυτές τις προϋποθέσεις πρέπει να ξανασυζητήσουμε το θέμα προκειμένου να συμβάλουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος μακριά από πολιτικές και πελατειακές σκοπιμότητες.

Η παράταξη 

«Πελοπόννησος Πρώτα» 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.