Πολιτικη

"Κοντρα" Τατούλη-αγροτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το πρόβλημα της δακοκτονίας και των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή, αλλά και της φορολόγησης αποτέλεσαν αντικείμενο παράστασης διαμαρτυρίας στο ΠεΣυ Πελοποννήσου

 

Εκπρόσωποι των αγροτών της Πελοποννήσου περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και φέτος, λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και μη επαρκούς δακοκτονίας-όπως ανέφεραν.

 

Επιπρόσθετα, οι αγρότες παρουσίασαν παραδείγματα περιοχών που πλήττονται εδώ και χρόνια από προβλήματα που προκύπτουν από την απουσία μέριμνας του κεντρικού κράτους αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παραγωγή.

 

"Ομόφωνη απόφαση" από το Περιφερειακό Συμβούλιο ζήτησαν οι αγρότες που απασχολούνται με την ελαιοπαραγωγή, τονίζοντας, μέσω του εκπροσώπου τους, πως θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες αποζημιώσεις, ακόμα και από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

 

Μεταξύ άλλων, ειπώθηκε πως "είναι πρόκληση να γίνονται φιέστες για την εξαγωγή του ελαιολάδου και την ίδια στιγμή να μην υπάρχει λαδιά!"

 

Να σημειωθεί πως αντίστοιχη συνεδρίαση είχε διεξαχθεί και το 2016, με αντίστοιχα αιτήματα των αγροτών. 

 

Ο κ. Τατούλης δήλωσε πως το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά, τόνισε όμως πως τα αιτήματα των αγροτών θα έπρεπε να απευθύνονται απέναντι στην Κυβέρνηση, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αποκλειστικά υπέυθυνο για τα προγράμματα δακοκτονίας.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης τόνισε εμφατικά πως κάποια από τα αιτήματα των αγροτών είναι "αμετροεπή" και "βιάζονται" να επιρρίψουν τις ευθύνες για τη δακοκτονία στην Περιφέρεια. Κάτι τέτοιο είναι λάθος, όπως είπε ο κ. Τατούλης και ενημέρωσε τους αγρότες πως, καθώς το πρόβλημα της δακοκτονίας είναι βασικά πρόβλημα "μοντέλου" σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή, ευελπιστεί πως με τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων θα υπάρξει συγκρότηση κατάλληλου, επικαιροποιημένου μοντέλου δακοκτονίας μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου.

 

Ωστόσο, υπήρξε ένταση μεταξύ εκπροσώπου των αγροτών και του κ. Τατούλη, όταν ο κ. Τατούλης διεκόπη και ερωτήθηκε "Πόσοι ψεκασμοί έγιναν φέτος;", με τον κ. Τατούλη να απαντάει "Όσοι έπρεπε", απάντηση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από αγρότες, ενώ υπήρξαν λεκτικές αντεγκλήσεις και σχόλια περί κομμάτων και πρακτικών..

 

Mάλιστα, ο κ. Τατούλης κατηγόρησε τους εκπροσώπους των αγροτών για "εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στοχεύσεων", αναφέροντας πως εκπροσωπούν έναν κομματικό χώρο και όχι την πλειοψηφία των αγροτών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.