Πολιτικη

"Πότε θα ολοκληρωθεί η σύνδεση Κοντοβάζαινας - Καρδαριτσίου;"

Ερώτηση κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Βουλευτής Αρκαδίας προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππά, σχετικά με την εγκατάσταση υπαίθριου κατανεμητή του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟ) συνδεδεμένου με οπτικές ίνες στις Τ.Κ. Κοντοβάζαινας και Καρδαριτσίου Δήμου Γορτυνίας.

Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές ζητώντας την τοποθέτηση των κατανεμητών στα χωριά τους ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά δε βρήκαν καμία ανταπόκριση.

Ο Βουλευτής αφουγκραζόμενος την αγωνία των κατοίκων για το θέμα αυτό κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση:

"Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΤΕ για την αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου και την τοποθέτηση οπτικών ινών, έχουν ήδη τοποθετηθεί οπτικές ίνες και έχουν εγκατασταθεί υπαίθριοι κατανεμητές (ΚΑΦΑΟ) στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, εκτός από τις Τ.Κ. Κοντοβάζαινας και Καρδαριτσίου. Οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές εγγράφως με επιστολές τους προς τον ΟΤΕ, ζητώντας την ολοκλήρωση του έργου, με την τοποθέτηση των κατανεμητών στα χωριά τους, δυστυχώς όμως χωρίς ανταπόκριση.

Ο οικισμός του Καρδαριτσίου, είναι απομακρυσμένος και αρκετά απομονωμένος το χειμώνα, και γι’αυτό το λόγο η καλή τηλεπικοινωνιακή του σύνδεση έχει αποφασιστική σημασία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο οικισμός της Κοντοβάζαινας, έχει περισσότερους από 400 μόνιμους κατοίκους, ενώ λειτουργεί σε αυτόν νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, Περιφερειακό Ιατρείο, δημοτικές υπηρεσίες, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες. Είναι ξεκάθαρο πως η βελτίωση της τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης είναι απαραίτητη για τους ανθρώπους αυτούς, αν δεν θέλουμε να ερημώσει ο τόπος.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Πότε θα ολοκληρωθεί η σύνδεση των Τ.Κ. Κοντοβάζαινας και Καρδαριτσίου Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας με το δίκτυο οπτικών ινών του ΟΤΕ, και θα εγκατασταθούν οι απαραίτητοι υπαίθριοι κατανεμητές (ΚΑΦΑΟ) στους δύο οικισμούς;".

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.