Πολιτικη

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για τα σχολικά κτίρια

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες στο Δήμο της Τρίπολης, όσον αφορά την κτιριακή τους υποδομή, αποτέλεσε το πρώτο αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης της 21ης Δεκεμβρίου 2018

Αφορμή ήταν και η κατάληψη του πρώτου γυμνασίου και λυκείου της πόλης από μαθητές, λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου.

 

Από την πλευρά της ήσσονος αντιπολίτευσης, ο κ. Τζιούμης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως οι μαθητές έχουν δίκιο, το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί. Ο κ. Νικολάου, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", σημείωσε πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να προβλεφθεί μόνιμη συντήρηση των κτιρίων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Ο Δήμαρχος, κ. Παυλής, μεταξύ άλλων. τόνισε πως ο Δήμος κάνει ότι μπορεί και με το παραπάνω, αλλά υπάρχει πρόβλημα. Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται αλλά σε δυο σχολικά συγκροτήματα έχουν αναφερθεί "καταστροφές" από τις καταλήψεις. Καθένας θα μπορούσε να ισχυριστεί πως τα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στην Τρίπολη και θα είχε δίκιο. Τα χρήματα που στέλνονται από το κράτος είναι πολύ λίγα. Δεν είναι μόνο το Πρώτο, το Δεύτερο και το Επαλ..Σας δηλώνω πως παρεμβάσεις έγιναν στα περισσότερα εξ αυτών και πρώτο μέλημα ήταν η ασφάλεια των μαθητών. Πως είναι, όμως, δυνατόν 10-12 ετών σχολείο να μπάζει νερό (σ.σ. Έκτο Δημοτικό); Όταν κανείς παραλαμβάνει ένα σχολείο, θα πρέπει να ξέρει τι παραλαμβάνει.

Ο κ. Σμυρνιώτης, από τη δική του πλευρά, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε σχολεία, οικονομικού ύψους, όπως είπε, 150-160.000,00 ευρώ. Οπωσδήποτε, ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως "αστοχίες θα γίνονται πάντα, παράδειγμα το κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κάνετε τίποτε και να "βγαίνετε" και από πάνω!"

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.