Πολιτικη

Τρίπολη: Αναζητείται.."όραμα"..

Τα σημαντικότερα σημεία της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Τρίπολης για το 2019

 

Αναπλάσεις πλατειών, μελέτες δημιουργίας νέων μουσείων, συνέχιση των ήδη εν εξελίξει έργων αλλά και σημαντικές ενισχύσεις από το κράτος προβλέπει το "Τεχνικό Πρόγραμμα" του Δήμου Τρίπολης για το 2019

 

Ο κ. Σμυρνιώτης συνέκρινε τις "επιδόσεις" της δικής του δημοτικής αρχής-αναφερόμενος στους κωδικούς πληρωμής έργων- με αυτές της νυν δημοτικής αρχής, χαρακτήρισε "εμπαιγμό" των πολιτών το τεχνικό πρόγραμμα, εστιάζοντας κυρίως στην παντελή απουσία έργων στα χωριά αλλά και στο γεγονός του "προεκλογικού" του χαρακτήρα.

 

"Είναι αδιανόητο να υπάρχουν χρήματα, αυτά που υπάρχουν, και να μην αξιοποιούνται. Ο χρόνος σας τελειώνει και όσο και να τρέχετε, δεν θα κάνετε τίποτα," κατέληξε ο κ. Σμυρνιώτης.

 

Ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως "δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για τεχνικό πρόγραμμα, από τη στιγμή που η αποτελεσματικότητα εφαρμογής του τα προηγούμενα χρόνια φθάνει στο 2% με 5%!"

 

"Δυστυχώς για την πόλη, δεν θα καταφέρετε τίποτε στο χρόνο που σας απομένει", είπε ο κ. Τζιούμης απευθυνόμενος στον κ. Παυλή, ενώ επεσήμανε πως " το όραμα το δικό σας ανταποκρίνεται σε έργα με μικροποσά και πανάκριβες μελέτες. Το τεχνικό πρόγραμμα θυμίζει αντίστοιχο χωριού παλαιότερα."

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιούμης επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένα προγραμματισμένο έργο σχετικό με την εξοικονόμηση ενέργειας ή, εν γένει, περιβαλλοντικού χαρακτήρα. "Χάθηκε μια ολόκληρη δημοτική περίοδος και το πληρώνουμε όλοι", είπε, τέλος, ο κ. Τζιούμης.

 

 

Ο κ. Τσιαμούλος τοποθετήθηκε ως προς το τι σημαίνει, ουσιαστικά, το "τεχνικό πρόγραμμα" για μια δημοτική αρχή και περιέγραψε το "πέμπτο στη σειρά" αντίστοιχο πρόγραμμα ως μια "copy paste" πρακτική των προηγουμένων ετών-με μηδενικό έργο ουσίας και "εργάκια" απευθείας αναθέσεων".

 

Ο κ. Τσιαμούλος, μάλιστα, δήλωσε: "Κάντε ότι καταλαβαίνετε. Είστε οι τελευταίοι. Πιστεύω πως όντως έχετε δρομολογήσει κάποια έργα. Δεν θα τα κάνετε εσείς. Θα τα κάνει ο επόμενος. Θα κριθούμε όλοι σύντομα."

 

Σε κάθε περίπτωση, ο τίτλος του ρεπορτάζ αποτελεί "δάνειο" από την τοποθέτηση του κ. Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη έργων που αφορούν υποδομές "φιλολαϊκές", αλλά στην "φροντίδα" απέναντι σε επιχειρηματικά συμφέροντα, μικρά και μεγάλα.

 

Δριμεία κριτική απέναντι στα συνολικά πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση του από τις πρακτικές που ακολουθούνται, έκανε ο κ. Βόσνος, πρώην Αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος. Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος Τεγέας έκανε και ευμενή σχόλια για την προηγούμενη δημοτική αρχή ενώ, αργότερα, ο κ. Σμυρνιώτης "υπερασπίστηκε", εν μέρει, την ουσία της τοποθέτησης του κ. Βόσνου.

 

Η τοποθέτηση του κ. Βόσνου προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά Αντιδημάρχων- όπως οι κ. Βρέντας και Γεωργανόπουλος, μάλιστα ο τελευταίος είπε πως " (ο κ. Βόσνος) είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει". 

Ο κ. Βόσνος δήλωσε πως δεν θα απολογηθεί σε κανέναν Αντιδήμαρχο, αλλά μόνο στους πολίτες, με αποτέλεσμα να "προκληθεί", γι' άλλη μια φορά, παρέμβαση του Προέδρου, κ. Τάσου Κακλαμάνου, ο οποίος, ουσιαστικά, "προέτρεψε" τον κ. Γεωργανόπουλο να απαντήσει στον κ. Βόσνο. 

 

Επί της ουσίας, η συζήτηση μετετράπη σε καθαρά "προεκλογική" τέτοια, με αποτέλεσμα να γίνουν απόπειρες διαχρονικής εκτίμησης της κατάστασης σε Δήμο Τρίπολης και τις τοπικές του κοινότητες.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.