Πολιτικη

"Να σταματήσει ο διχασμός των εργαζομένων στο Παναρκαδικό"

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με θέμα την άμεση προκήρυξη θέσεων προσωπικού καθαριότητας στο Νοσοκομείο Τρίπολης μέσω ΑΣΕΠ.

O κ. Κωνσταντινόπουλος κατήγγειλε την τακτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την οποία προκαλείται διχασμός και κοινωνικός αυτοματισμός μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και αμφιβολίες περί φωτογραφικών προσλήψεων.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας δηλώνει απερίφραστα πως η μόνη δίκαιη και αξιοκρατική λύση είναι η άμεση έκδοση νέας προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, ώστε να λυθεί αποτελεσματικά ένα πρόβλημα που χρονίζει.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το Δεκέμβριο του 2016 εκδόθηκε η υπ’αριθμ. ΣΟΧ 1/2016 προκήρυξη για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου (με ημερομηνία λήξης 31/12/2018), για ανάγκες καθαριότητας στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων και μετά από προσφυγή στη Δικαιοσύνη, εκδόθηκε απόφαση αναστολής πρόσληψης των 33 επιτυχόντων.

Στις 07-12-2018 εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης με την οποία αναστέλλεται η αναστολή πρόσληψης των επιτυχόντων και κοινοποιήθηκε στο ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ δεν έχει απαντήσει ακόμα για το αν θα προχωρήσει τη διαδικασία πρόσληψης και αν θα υπογραφούν οι 33 συμβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να λήξουν στις 31-12-2018, δηλαδή σε δώδεκα ημέρες από σήμερα.

Μέσα από τις παραπάνω αντιφατικές ενέργειες και αποφάσεις, είναι ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση επιλέγει την τακτική του διχασμού και του κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα στους εργαζόμενους, αντί να δώσει άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει. Η μόνη αξιοκρατική και δίκαιη λύση είναι να εκδοθεί νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί φωτογραφικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να εκδοθεί νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης;

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.