Πολιτικη

"Μεγάλη μας κατάκτηση η καθαρή οικονομική θέση της Περιφέρειας"

"Μεγάλη μας κατάκτηση η καθαρή οικονομική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου"

"Αποτελεί μεγάλη κατάκτηση της Περιφερειακής αρχής η καθαρή οικονομική της θέση, αφού έχουμε εξασφαλίσει 33 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό και δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ έλλειμμα" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την έγκριση του ισολογισμού της Περιφέρειας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για δικαίωση της επιλογής του για κεντρική διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας, η οποία υπακούει πολιτικά στη διεκδίκηση περιφερειοποίησης του θεσμού προς το στόχο της περιφερειακής διακυβέρνησης, αλλά και της διαφάνειας με την υιοθέτηση του διπλογραφικού συστήματος.

"Οι μηδενικές οικονομικές μας υποχρεώσειςκαι η καθαρή και χρηστή διοίκησή μας, μας επιτρέπει να κοιτάμε κατάματα τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι μας επιβραβεύουν με την εμπιστοσύνη τους" δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης και κάλεσε "να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη όσοι αποδείχθηκαν μικρόψυχοι και λαϊκιστές προς την περιφερειακή αρχή, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα". 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ακόμη ότι η περιφερειακή αρχή ανέλαβε να εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που έφταναν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. "Εξυπηρετούμε ακόμη και τα δάνεια των τέως Νομαρχιών, χωρίς ποτέ η Περιφερειακή αρχή επί των ημερών μας να έχει προσφύγει στο δανεισμό. Υπάρχουν βέβαια αρκετές δημοτικές αρχές που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Δανείων και Παρακαταθηκών, χωρίς να αξιοποιούν τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ως οφείλουν. Απ’ την άλλη πλευρά η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα αρμοδιότητας των δημοτικών αρχών, ως μη όφειλε, αλλά με πίστη στην αρχή της επικουρικότητας της Συνθήκης της Λισαβόνας". 

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.