Πολιτικη

Περιφέρεια: 2,5 εκατ. € για εξοπλισμό αντιμετώπισης πυρκαγιών

2,5 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Τα χρήματα αυτά εξασφαλίστηκαν για την ένταξη της πράξης "Εξοπλισμός αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου" δικαιούχος της οποίας είναι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος 

Το Φυσικό Αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει:

Α) Την Προμήθεια οκτώ (8) Υδροφόρων Πυροσβεστικών Οχημάτων παντός εδάφους, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4000 λίτρων και 300 λίτρων αντίστοιχα. Τα εν λόγω Οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα κατά κύριο λόγο στην δασοπυρόσβεση αφού δύνανται να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Επίσης θα διαθέτουν πρόσθετο, κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Β) Την Προμήθεια τριών (3) Βοηθητικών Ημιφορτηγών Οχημάτων, με διπλή καμπίνα, κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και δυνατότητα μεταφοράς πέντε (5) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ενώ θα φέρουν και πλατφόρμα φόρτωσης (καρότσα) για μεταφορά εξοπλισμού. Τα εν λόγω Οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα κατά κύριο λόγο για τη μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού σε συμβάντα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές - πλημμύρες) καθώς και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το σύνολο της Δημόσιας Δαπάνης της Πράξης ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.