Πολιτικη

Σωματείο Εργαζομένων για απολύσεις στο ΠΓΝ Τρίπολης

"Eχουν στήσει ένα σκηνικό ανακύκλωσης της ανεργίας και της ομηρίας των εργαζόμενων, που είναι επιλογή τους να το διατηρήσουν", δήλωσε μέσω ανακοίνωσης το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν.Αρκαδίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν.Αρκαδίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Τα κυβερνητικά φληναφήματα περί «εξασφάλισης της ευστάθειας του ΕΣΥ και της κανονικότητας στη λειτουργία των δημόσιων δομών, στις πληρωμές των εργαζομένων», περί «πρόσληψης χιλιάδων ατόμων» (όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδ. Ξανθός), καταρρέουν μπροστά στην εκρηκτική και επικίνδυνη πραγματικότητα στα δημόσια νοσοκομεία. Μια πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία, η οποία, συνεχίζοντας την επίθεση των προκατόχων της, βαθαίνει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη έχουμε την απόλυση των εργολαβικών καθαριστριών, των τεσσάρων (4) εργαζομένων στη σίτιση με προστατευόμενα μέλη αναπήρους στην οικογένειά τους και τουλάχιστον δύο (2) επικουρικών Γιατρών.

Στην κινητοποίηση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας για την ανανέωση της σύμβασης των 4 εργαζομένων στη σίτιση με προστατευόμενα μέλη ΑΜΕΑ την παραμονή της πρωτοχρονιάς, αντιμετωπίσαμε την αδιαλλαξία του Υπουργείου.

Έχουν στήσει ένα σκηνικό ανακύκλωσης της ανεργίας και της ομηρίας των εργαζόμενων, που είναι επιλογή τους να το διατηρήσουν.

Την ίδια ώρα, παρά τις ανέξοδες διακηρύξεις περί «χιλιάδων προσλήψεων», η κυβέρνηση όλο το 2018 δεν προκήρυξε ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η κυβερνητική δέσμευση για «1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση», αφού κι αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης, με τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Δηλαδή η κυβερνητική «κανονικότητα» προβλέπει τη διατήρηση – αν όχι αύξηση – των χιλιάδων κενών που υπήρχαν και πριν τα μνημόνια.

Η διαιώνιση των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η συνέχιση της λιτότητας στους μισθούς των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία εντάσσονται στον αντιλαϊκό σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων ως «αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων», που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτή την στρατηγική κατεύθυνση της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων στηρίζει και η Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια και Δήμοι) και αποδέχεται και υλοποιεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Τεράστιες ευθύνες φέρει και το Σωματείο των Εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, που δεν γράφει στα μέλη του τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και υποκριτικά δηλώνει ότι ενδιαφέρετε γι’ αυτούς.

Οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι απολυμένοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να μην περιμένουν κάποιος άλλος να τους λύσει το πρόβλημα. Οι ίδιοι να οργανωθούν και μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.