Πολιτικη

Κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς για το νομοσχέδιο

Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο καλεί τη Δευτερα (14/1) και ώρα 15:00 στο Σύνταγμα, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Αρκαδίας, όλους τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Αρκαδίας:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Αρκαδίας χαιρετίζει τον αποφασιστικό μα και δίκιο αγώνα όλων των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καταδικάζει την άγρια καταστολή τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον  σοβαρό της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Το μοναδικό και δίκαιο αίτημα που απαντάει σήμερα στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, στα όνειρα και τις προσδοκίες των συναδέλφων μας αναπληρωτών είναι μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό αίτημα που προασπίζει το πτυχίο μας και την προϋπηρεσία και δεν τα βάζει στη μέγγενη της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση. 

Σε  αυτό το αίτημα στάθηκαν απέναντι οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Το ίδιο έκαναν στην ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Αρκαδίας. Με τις προτάσεις τους, διευκόλυναν την κυβέρνηση.  Μάλιστα στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας τον προηγούμενο Φλεβάρη η πλειοψηφία τότε ΔΑΚΕ – ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ πήραν από κοινού απόφαση θεσπίζοντας ένα κάρο κριτήρια για το διορισμό των αναπληρωτών. 

Τώρα βέβαια που τους «ξέβρασαν» οι εξελίξεις, όλοι τους ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα στο έκτατο ΔΣ το Σάββατο 12 Γενάρη  ΔΑΚΕ - ΕΑΚΚ (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ – ΠΕΚ απουσίαζαν) καταψήφισαν και δεν στήριξαν την πρόταση που ήταν και πρόταση της ΟΛΜΕ για τρίωρη στάση εργασίας (8:00 –11:00)  ώστε να μετατραπεί η Δευτέρα 14 Γενάρη σε ΑΠΕΡΓΙΑ και  να διευκολυνθεί ο κλάδος να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αλλά και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 3μ.μ. στο Σύνταγμα.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.