Πολιτικη

"Επιτέλους υπεγράφη το έργο αναδασμού Κανδήλας"

"Από το 2015 με παρεμβάσεις μου στη Βουλή πιέζω να υλοποιηθούν επιτέλους και οι "Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας", τόνισε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω ανακοίνωσης.

"Επιτέλους μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης για το έργο "Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας" ύψους 460.000 ευρώ, που είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ  το 2014 κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το 2014, όταν υπέγραψα ως αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας» ύψους 460.000 ευρώ.

Το έργο έχει στόχο να στηρίξει την αγροτική παραγωγή της περιοχής και περιλαμβάνει τον αναδασμό, την άρδευση με υπόγειο σωληνωτό δίκτυο και την αποστράγγιση 19.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης σε επτά τοπικά διαμερίσματα. Έρχεται σε συνέχεια του έργου «Καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων του αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας», που είχε μείνει στάσιμο και ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της μη ολοκλήρωσης δύο βασικών υποέργων. Μαζί με το «ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Έλους Κανδήλας», ξεκινήσαμε τις προσπάθειες και πετύχαμε την υλοποίηση του αρχικού έργου το 2012.

Από το 2015 με παρεμβάσεις μου στη Βουλή πιέζω να υλοποιηθούν επιτέλους και οι «Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας»:

Το 2015, κατέθεσα ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμαρχος Τρίπολης με ενημέρωσε ότι έχει συνταχθεί μελέτη, όμως δεν υπήρχε έγκριση διάθεσης πίστωσης του αντίστοιχου ποσού.

Το 2016 ο τότε Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκης με ενημέρωσε ότι μέχρι τις 30/05/2016 η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2016 έχει πιστώσει για το έργο μόλις το ποσό των 1.000 ευρώ.

Σε ερώτησή μου το 2017, διατυπωνόταν η εκτίμηση πως η δημοπράτηση του έργου επρόκειτο να γίνει εντός του θέρους του 2017, δέσμευση που φυσικά δεν τηρήθηκε.

Στην τελευταία ερώτηση που κατέθεσα προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την πρόοδο του έργου, η απάντηση ήταν πως η μελέτη του έργου εστάλη στην Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου για έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού, τευχών και όρων Δημοπράτησης και Επιτροπής Διαγωνισμού στις 17-01-2018. Το έργο κατακυρώθηκε πολλούς μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2018.

Πριν από λίγες ημέρες, υπεγράφη επιτέλους η σύμβαση υλοποίησης του έργου. Ελπίζω να προχωρήσει χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις ώστε να παραδοθούν οι εκτάσεις στους αγρότες της περιοχής για να τις καλλιεργήσουν."

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.