Πολιτικη

Λαμπρόπουλος για τον προϋπολογισμό του 2019

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Παναγιώτη Λαμπρόπουλου, στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης για τον προϋπολογισμού του 2019.

Ο κ. Λαμπρόπουλος είπε: 

"Άλλος ένας προϋπολογισμός εναρμονισμένος με τις αποφάσεις για περικοπές στην τοπική διοίκηση και αύξησης των λεγόμενων «ίδιων εσόδων» με την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των χαρατσιών και της φοροληστείας.

Η μείωση των ΚΑΠ και της κρατικής επιχορήγησης σημαίνει μειωμένα κονδύλια για έργα, για κάλυψη λαϊκών αναγκών, σημαίνει συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων, καθήλωση των μισθολογικών δαπανών, μείωση των δαπανών για τις μετακινήσεις για υπερωριακή απασχόληση και συμβάσεις έργου, προώθηση και συνέχιση της «περιοριστικής» πολιτικής.

Μιας πολιτικής που άσχετα ποια κυβέρνηση είναι στο τιμόνι της εξουσίας, έχει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που βιώνει ο λαός. Μιας πολιτικής με μνημόνια πράσινα, μπλε, ροζ και με όλες τις αποχρώσεις αφού το 3ο το ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ. Μιας πολιτικής  που με συνέπεια υλοποιείτε 4 χρόνια τώρα. 

Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο ότι οι όποιοι πανηγυρισμοί των κυβερνητικών στελεχών δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους, που για να στηρίζουν και να αναπτύξουν την κερδοφορία τους, χρειάζονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα, χρειάζονται ισοπεδωμένους μισθούς και δικαιώματα. 

Αυτή την πολιτική στηρίζετε, δεν διεκδικείτε τίποτα και αποδέχεστε τα λεφτά από τη φοροληστεία των λαϊκών ανθρώπων, (εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, μικρομεσαίων αγροτών κ.α) που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας να πηγαίνουν προίκα στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

Η ταύτιση σας με την κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα με όσα έχουν να κάνουν με την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, το ξεπούλημα του ενεργειακού κέντρου, τους σχεδιασμούς μετατροπής του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης σε απέραντο σκουπιδότοπο δεν περνούν απαρατήρητα από τους δημότες μας.

Οι Δημότες μας έχουν μεγαλύτερη πείρα από παλαιότερα, μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για όλες τις δυνάμεις που συγκροτείτε την πλειοψηφία και τη Δημοτική Αρχή αλλά και για κείνους που ήταν στην «αντιπολίτευση» και σας έκαναν κριτική, όταν σας έκαναν, μόνο για τη διαχείριση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Μεγαλόπολης, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις και να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση που μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με συνέπεια υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει, ενίσχυση των διεκδικήσεων και στήριξη των αγώνων όλων των Δημοτών μας.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΑΣ."

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.