Πολιτικη

"Φόλες": Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης στις 26 Φεβρουαρίου 2019, με 49 θέματα ημερησίας διάταξης

 

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στην απουσία αποκριάτικων εκδηλώσεων ("δεν υφίστανται απόκριες στην Τρίπολη"), όπως και ο κ. Τσιαμούλος ("δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θέλετε να κάνετε τίποτε σε σχέση με το καρναβάλι"..)

 

Οι κ. Τζιούμης και Τσιαμούλος τοποθετήθηκαν για το επίκαιρο θέμα των θανατώσεων αδεσπότων με "φόλες",όπως και ο κ. Φραγκούλης ("Μαντινειακή Συμπολιτεία"), με τον τελευταίο να αναφέρει πως οι θανατώσεις ζώων είναι το "πρώτο βήμα" προς την κακοποίηση και ανθρώπων.

 

 

Ο κ. Τζιούμης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: Καταδικάζω απερίφραστα τις θανατώσεις των αδεσπότων ζώων. Ευελπιστούμε πως η αστυνομία σύντομα θα οδηγήσει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς ενώπιον της δικαιοσύνης. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι κυρίαρχο στην πόλη, διότι δεν έγινε τίποτε τα τελευταία χρόνια. Η διαχείριση είναι μηδενική. Άλλοι Δήμοι έχουν κάνει προσπάθεια να περιορίσουν το πρόβλημα. Αν το πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα γινόμασταν τώρα περίγελος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για το Δήμο μας. Θα ήθελα να μάθω αν ο Δήμος έχει προβεί σε ενέργειες προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης των δραστών. Δεν αρκεί να καταδικάζουμε απλά τέτοιες ενέργειες.

 

Ο κ. Τσιαμούλος ανέφερε πως  μια πόλη που ανήκει στην Ευρώπη, και μάλιστα διεκδικούσε το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, "κατάφερε" να γίνει ουραγός- λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής- και στο θέμα της διαχείρισης των ζώων αυτών. Ο Δήμος αρνείται να συνεργαστεί με τον Φιλοζωικό Σύλλογο. Εμείς είχαμε προτείνει να υπάρξει συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, εδώ και καιρό. 

 

Ο κ. Τσιαμούλος ανακοίνωσε, επίσης, πως κατατίθεται τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, έγγραφο της παράταξής του σχετικό με το "σκάνδαλο ΚΕΔΗΤ" στην Ελληνική Βουλή.

 

Θα πρέπει να τονίσουμε πως, καταρχάς, οι επικεφαλής των αντιπολιτευομένων δημοτικών παρατάξεων αναφέρθηκαν και σε διοργάνωση αθλητικού χαρακτήρα-και συγκεκριμένα αγώνες κολύμβησης- που δεν θα διεξαχθούν στην Τρίπολη, λόγω διαδικαστικών αλλά και οικονομικών αιτίων, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Παυλής.

 

Να σημειωθεί πως όλες οι παραπάνω τοποθετήσεις έγιναν απουσία του κ. Παυλή, ο οποίος προσήλθε στο Συμβούλιο μετέπειτα. Ο κ. Σταματόπουλος, αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα, ανέφερε πως ο Δήμος έχει κάνει μήνυση κατά αγνώστων ενώ έχει θέσει και κτηνιάτρους στη διάθεση πολιτών που πιθανώς θα αναφέρουν περιπτώσεις ζώων με προβλήματα υγείας.

 

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο ο κ. Σταματόπουλος είπε πως: "Όταν ένας Σύλλογος στερείται νομιμότητας και δεν ξέρει τι ζητάει, δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί μαζί μας."

 

Για το θέμα της διοργάνωσης των κολυμβητικών αγώνων, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, κ. Καραλής ανέφερε πως ο Δήμος δεν ενεπλάκη στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ διοργανωτών και ξενοδόχων της πόλης. Επιπρόσθετα, ο κ. Καραλής δήλωσε πως ο επικεφαλής της διοργάνωσης ζήτησε από το Δήμο να καλύψει περίπου 40.000,00 ευρώ από το κόστος της διοργάνωσης-πράγμα που απορρίφθηκε.

 

 

Για το θέμα που προέκυψε με την ματαίωση της αθλητικής οργάνωσης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ο κ. Παυλής αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα συνέβησαν μεταξύ κολυμβητικής ομοσπονδίας και Δήμου, επαναλαμβάνοντας πως δεν ενεπλάκη σε καμία διαπραγμάτευση μεταξύ ξενοδόχων και Ομοσπονδίας, ενώ απέδωσε την εν λόγω ματαίωση σε μια διαφορά 4 ευρώ για τις τιμές των ξενοδοχείων που θα φιλοξενούσαν τους συμμετέχοντες. Επιπρόσθετα, δήλωσε πως ζητήθηκε πολύ μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από το Δήμο, ενώ ουδέποτε είχε γίνει σχετική συζήτηση. Ήτοι, ο Δήμος Τρίπολης είχε δεχθεί να δώσει περίπου 10.000,00 ευρώ και βρέθηκε μπροστά σε μια απαίτηση τετραπλάσια.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.