Πολιτικη

"Tα διλήμματα Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά είναι παρωχημένα" (photos)

Εκδήλωση στην Τρίπολη της ΝΟΔΕ Αρκαδίας με προσκεκλημένο και βασικό ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, 1η Μαρτίου 2019.

 

Την πρώτη, ημερολογιακά, ημέρα της Άνοιξης επέλεξε η τοπική οργάνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διοργανώσει εκδήλωση σε γνωστό κέντρο της Τρίπολης.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρώην Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019- οι οποίες, όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο Υπουργός των Εσωτερικών, θα διεξαχθούν με σταυρό, μαζί με τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Ευπροσήγορος, προσηνής και ευδιάθετος, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, λίγο μετά την άφιξή του στο χώρο της εκδήλωσης.

 

Μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής, απαντώντας και σε αρκετές ερωτήσεις που του τέθηκαν:

 

"Σε αυτές τις Ευρωεκλογές το δίλημμα θα είναι Ευρωπαϊστές-Αντιευρωπαϊστές, αλλά, αυτή τη φορά, οι Ευρωπαϊστές στην Ελλάδα θα έχουν πλειοψηφία. Νομίζω πως όλοι εμείς, οι Ευρωπαϊστές, θα παλέψουμε περισσότερο και σε συνεννόηση και συνεργασία, πολύ περισσότερο απ' ότι στο παρελθόν, για να έχει η χώρα μας όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση."

 

Ερ. Στους Ευρωπαϊστές κατατάσσετε και ένα μέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

Απ. Τα διλήμματα "Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά" είναι παρωχημένα ιδιαίτερα για τις Ευρωεκλογές. Κι αυτό διότι εγώ βρίσκω πολίτες που είναι και Δεξιοί και Αριστεροί και Κεντρώοι, ενώ παράλληλα πολλοί απ' αυτούς είναι Ευρωπαϊστές και άλλοι Αντι-Ευρωπαϊστές. Άρα, η διαχωριστική γραμμή και το δίλημμα πια είναι εντελώς διαφορετικό. Και θα πρέπει να δούμε εμείς πως θα συνεννοηθούμε ώστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την Ελλάδα. Γιατί πέρα από Ευρωβουλευτές, είμαστε Έλληνες. Άρα, εκεί πάμε ως Έλληνες, ανεξαρτήτως αν έχουμε διαφορετικές τοποθετήσεις με τα παλαιά δεδομένα.

 

Ερ. Θα είστε υποψήφιος στις Ευρωεκλογές;

 

Απ. Ξέρετε ότι το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., όπως πάντα, αποτελεί προνόμιο του Προέδρου του κόμματος. Η κατάρτιση του είναι αρμοδιότητα του Προέδρου του κόμματος. Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει σ' αυτό, ούτε να προσθέσει πρόσωπα, ούτε πολύ περισσότερο να κόψει πρόσωπα. Δέχθηκα την πρόταση του Προέδρου, όπως ρωτήσατε, ακριβώς γιατί πιστεύω ότι η υποψηφιότητά μου δημιουργεί και βοηθάει τη συσπείρωση της Ν.Δ. Θα είμαι ένας απλός υποψήφιος, όπως όλοι, με σταυρό, για να δώσουμε τη μάχη και να είναι η Ν.Δ. πρώτη.

 

Ερ. Κ. Πρόεδρε, υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ένας προβληματισμός, ενόψει και της συνέλευσης του Μαρτίου για την υπόθεση Ορμπάν. Ποια είναι η δική σας τοποθέτηση; Μήπως, τελικά, βρεθεί εκτός Λαϊκού Κόμματος;

 

Απ. Γνωρίζετε ότι σήμερα υπήρξε μια πρόταση του Προέδρου, του κ. Μητσοτάκη, για το ζήτημα αυτό. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα πρέπει όλα αυτά να τα ξεκαθαρίσουμε αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. Θεωρώ ότι το ΕΛΚ πρέπει να προχωρήσει και να βρούμε, με βάση τα προγράμματα, τις αρχές και τις αξίες που έχουμε, πως και ποιοι θα συμμετέχουν. Διότι εκτός από τον Ορμπάν και τον Σαλβίνι, ή οποιεσδήποτε άλλες φωνές ακούτε, είναι και οι φωνές της Μέρκελ, του Γιούνκερ και των υπολοίπων ημών που δίνουμε τη γενική κατεύθυνση στην πορεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

 

Ερ. Πως θα κινηθεί το κόμμα μέχρι τις εκλογές;

 

Απ. Υπάρχει ήδη η εκλογική Επιτροπή, την οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, και αυτή είναι το όργανο των τομεαρχών της Ν.Δ. Αυτή είναι η αρμόδια, αυτή θα μας δώσει τις οδηγίες και βάσει των οδηγιών αυτών θα κινηθούμε όλοι οι υποψήφιοι.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Μεϊμαράκης ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του κόμματος, κ. Μαρίας Σπυράκη σε ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Best TV), σχετικά με τον αποκλεισμό της κ. Εύης Τατούλη από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

 

Η απάντηση του υποψηφίου Ευρωβουλευτή ήταν, αρκούντως, "σιβυλλική":

 

Εγώ εδώ είμαι για τις Ευρωεκλογές. Το κόμμα στις Ευρωεκλογές απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες και ζητεί να το ψηφίσουν, ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσουν στις Εθνικές Εκλογές ή στις Περιφερειακές Εκλογές. Βεβαίως, η Ν.Δ. έχει βγάλει τις ανακοινώσεις της για το ποιους στηρίζει αλλά όλοι απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Όποιες κι αν είναι οι ιδεολογικές τους καταβολές και ότι κι αν ψηφίσουν στις Εθνικές Εκλογές, εγώ τους καλώ να με ψηφίσουν. 

 

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ., κ. Κώστας Βλάσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρώην Υπουργός κ. Νίκος Καλτεζιώτης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Περικλής Μαντάς, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών-και στέλεχος της Ν.Δ.- κ. Εύη Τατούλη και ο κ. Σωκράτης Κοσμίδης, ο οποίος θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με το κόμμα της Ν.Δ.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.