Πολιτικη

Δριμεία κριτική Βλάση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (video)

"Κάθε μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μέρα εθνικών παραχωρήσεων και ηττών. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως πραγματικά πέφτουμε το βράδυ στο κρεβάτι μας και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει με αυτή την κυβέρνηση!"

Δελτίο Τύπου:

"Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το σύνολο των πεπραγμένων της και κυρίως για την πολιτική της στον τομέα της Υγείας άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, κατά τη χθεσινή του ομιλία στην ολομέλεια της βουλής και τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Όπως σημείωσε ο κ. Βλάσης όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών τόσο περισσότερο τίθεται σε εφαρμογή η «παλιά συνταγή» του ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί το μπάχαλο σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου. Αυτό αποδεικνύεται από τις τρέχουσες εξελίξεις στη δημόσια τάξη, όπου συλλογικότητες τα κάνουν «γης μαδιάμ» όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, τα πανεπιστήμια έχουν καταντήσει άσυλο ανομίας, ενώ τρομοκράτες κάνουν ανενόχλητοι βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει προληπτικές τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στα Γιαννιτσά, με τον κ. Βλάση να σχολιάζει «καυστικά» πως το επόμενο βήμα είναι να μας πουν ότι «η καλύτερη πρόληψη είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας».

Όπως τόνισε ο κ. Βλάσης έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που παντού βλέπει εχθρούς. Ως εχθρούς αναγνωρίζει την Εκκλησία και την Ορθοδοξία μας (1ο μέλημα ήταν η αλλαγή ύλης στο μάθημα των θρησκευτικών) και το ίδιο κάνει και με την Ιστορία μας. Εχθροί όλοι εκτός βέβαια από τον κ. Μαδούρο και  την παρέα του, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η 4ωρη παραμονή πριν μερικές ημέρες του κυβερνητικού σκάφους της Βενεζουέλας στο Ελ. Βενιζέλος και τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα που έχει γεννήσει.

Αντίστοιχα προβληματική είναι η κατάσταση στα εθνικά θέματα με συνεχείς υποχωρήσεις, αφού μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας η κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να προβεί σε επιπλέον συμβιβασμούς με την Τουρκία στα πρότυπα της συμφωνίας των Πρεσπών!

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο κ. Βλάσης στην εισήγηση του Πρωθυπουργού να τιμηθεί η Τουρκία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2021, στη 200η δηλαδή επέτειο της Επανάστασης του 1821. Όπως δήλωσε χαρακατηριστικά: «Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ ως Έλληνας και Αρκάς αυτό - κυρίες και κύριοι συνάδελφοι - το ονομάζω ύβρι προς τους προγόνους μας, που έχυσαν το αίμα τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας».

Σκληρή ήταν η κριτική του κ. Βλάση για τα θέματα του τομέα της Υγείας τόσο σε σχέση με το εν λόγω σχέδιο νόμου όσο και για τις γενικότερες εξελίξεις με σημαντικότερη αναφορά τις δυσμενείς εξελίξεις με τον ιό της γρίπης, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 90 συνανθρώπους μας λόγω των καθυστερήσεων στην προμήθεια εμβολίων, τις ελλείψεις κλινών στις ΜΕΘ, αλλά και της ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Βλάσης ακόμα κι αυτή την ύστατη ώρα η κυβέρνηση δεν μερίμνησε ώστε να φέρει στη Βουλή μια άρτια πρόταση νόμου που θα επιλύσει ουσιαστικά προβλήματα, αλλά παρουσίασε ένα προεκλογικό πολυνομοσχέδιο για την υγεία, για το οποίο δόθηκε ελάχιστο διάστημα για δημόσια διαβούλευση και το οποίο εστιάζει κυρίως στη δημιουργία νέων φορέων, νέων διευθύνσεων και φορέων και στη νομιμοποίηση ύποπτων δαπανών του Υπουργείου".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.