Πολιτικη

Παυλής: "Εγώ δεν χρησιμοποιώ πληρωμένα ΜΜΕ"

Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης σε διπλό τηλεοπτικό.. "ταμπλό", την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

 

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο κ. Δήμαρχος  ανακοίνωσε πως ο απολογισμός του θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Τρίπολης, καθώς προ ημερών, στην κοπή της πίτας της παράταξής του,  έκανε απλά μια "συνοπτική παρουσίαση και ενημέρωση".

 

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η φράση του κ. Παυλή: "Ο κόσμος ζητάει ενημέρωση, δεν ξέρει πως εγώ δεν χρησιμοποιώ πληρωμένα ΜΜΕ για να κάνουν κάθε μέρα τα παιχνιδάκια τους και το τίποτα να το παρουσιάζουν ως έργο" (sic)

 

Aναλυτικότερα, όχι μια αλλά δύο συνεντεύξεις του Δημάρχου Τρίπολης μεταδόθηκαν, σχεδόν..ταυτόχρονα, από τηλεοπτικά κανάλια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Στη μια εξ αυτών- την οποία παρακολουθήσαμε- ο κ. Παυλής σχολίασε, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες αλλαγές που επέφερε τροπολογία του Υπουργείου των Εσωτερικών, σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες, χαρακτηρίζοντάς τες "τομή".

 

Κατά τα λοιπά, ο Δήμαρχος Τρίπολης επανέλαβε, για πολλοστή φορά, πως "δεν υπήρχαν χρήματα προς διάθεση" όταν ανέλαβε τη Δημαρχία το 2014, αλλά τώρα έχουν εξασφαλιστεί πολλά εκατομμύρια ευρώ -τουλάχιστον στο επίπεδο των προεγκρίσεων-, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών.

 

Από το 2017, μάλιστα, ο κ. Παυλής υποστήριξε πως δεν έχει "χαθεί πρόσκληση", αναφέροντας το παράδειγμα της αποκατάστασης του Μαντζουνείου κτιρίου.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου πάντα, η αλλαγή του νόμου για τους διαγωνισμούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκαλεί ακόμα καθυστερήσεις-αναφέρθηκε, μάλιστα, στην πορεία των αντιπλημμυρικών έργων.

 

"Έχουμε τα λεφτά και φυλάνε και δεν μπορούμε να τα ρίξουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος. 

 

Αναπόφευκτα, υπήρξε και ιδιαίτερη αναφορά στην "ατομική ευθύνη" των δημοτών, αλλά και στην "ελληνική ιδιοσυγκρασία".

 

Στο δια ταύτα, η περιγραφή του ορθολογικού τρόπου με τον οποίο οφείλει να υλοποιείται ένα σημαντικό έργο υποδομής- όπως η οριοθέτηση και καθαρισμός των ρεμμάτων για να υπάρχει αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων-, κατέλαβε σημαντικό μέρος της συνέντευξης του κ. Δημάρχου.

 

Το κύριο μέρος, πάντως, της συνέντευξης αφιερώθηκε στον "απολογισμό" που έκανε ο ίδιος ο κ. Παυλής, κατά την πρόσφατη κοπή της πίτας από την παράταξή του.

 

Δεσμεύσεις πολλές περί έργων, εξασφαλισμένης χρηματοδότησης κατά τον κ. Παυλή, με τη φράση "Τα έργα τα σχεδιάζουμε για τις ανάγκες του τόπου και όχι για τις εκλογές" να βρίσκεται επί πολλή ώρα ως.."υπότιτλος" στην τηλεοπτική οθόνη.

 

Ειδική μνεία έγινε και για τα αδέσποτα, βασικό πρόβλημα της Τρίπολης. Ο κ. Παυλής απέδωσε την διόγκωση του προβλήματος σε "επισκέπτες και εξυπνάκηδες" από άλλους νομούς που αφήνουν τα ζώα στα όρια του Δήμου Τρίπολης, αλλά και σε πολίτες που εγκαταλείπουν κατοικίδια επειδή το κόστος συντήρησής και "νομιμοποίησής" τους είναι υπέρογκο. Αφού δήλωσε πως ο Δήμος Τρίπολης έχει δαπανήσει 91.000,00 ευρώ για τη στείρωση και το "τσιπάρισμα" σκυλιών-στοιχεία που δεν αμφισβητούνται, όπως είπε-, καταφέρθηκε κατά της κρατικής γραφειοκρατίας σχετικά με το "ενδιαίτημα" το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί τέλη Απρίλη-όπως ειπώθηκε.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Παυλής ζήτησε τη συνδρομή των δημοτών ως προς την υπόδειξη ζώων που πρέπει να στειρωθούν και, τέλος, δήλωσε πως πρέπει "ν' αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του".

 

Τέλος, ο κ. Παυλής έκανε "επίθεση" στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως επενδύει στο φόβο στις "ασαφείς υποσχέσεις", αλλά και στη "μαύρη προπαγάνδα" κατά της δημοτικής αρχής.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.