Πολιτικη

Περιφερειακό Συμβούλιο σε.."νευρική κρίση"!

Η συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2019 διεξάγεται με "οριακή" απαρτία 

 

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία του Πε.Συ. Πελοποννήσου, όπως κατέστη πασιφανές και στη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2019

 

Για δεύτερη, στη σειρά, συνεδρίαση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν από τη διαδικασία (παρακάτω σχετική φωτογραφία), εγείροντας, ταυτόχρονα, ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο "νομιμοποιείται" η Περιφερειακή Αρχή να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον της Περιφέρειας ενώ έχει απολέσει, ουσιαστικά, την πλειοψηφία λόγω ανεξαρτητοποιήσεων.

Το γεγονός αυτό καθιστά, πιθανώς, "προβληματική"- από καθαρά πολιτική άποψη- τη λήψη νευραλγικής σημασίας αποφάσεων, όπως αυτή για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε Αρκαδία και Λακωνία για λογαριασμό της ΣΔΙΤ των απορριμμάτων.

 

Πέρα από την εξέλιξη αυτή, η Περιφερειακή Αρχή κατηγορεί όσους δεν συμμετέχουν στα Συμβούλια πως προτάσσουν μικροπολιτικές, προεκλογικές σκοπιμότητες σε σχέση το συμφέρον των Πελοποννησίων και αναμένεται να αντιδράσει, ακόμα και με την "καταγγελία" Συμβούλων οι οποίοι έχουν ήδη ή πρόκειται να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, η Περιφερειακή Αρχή πλήττεται πολιτικά από τις εξελίξεις αυτές, καθώς αυτή είναι που, κατά κύριο λόγο, θα "πιστωθεί" την "προβληματική" λειτουργία του Συμβουλίου.

 

Η ίδια εμφανίζεται "αποφασισμένη" να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της, "μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές", δηλώνοντας πως αυτή είναι η εντολή που έχει λάβει από τους πολίτες.

 

Καλείται, συνακόλουθα, η παράταξη του κ. Τατούλη να λύσει ένα "γόρδιο δεσμό", τη στιγμή που σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι μοιάζουν να έχουν "συνασπιστεί" απέναντί της, έστω κι αν έχουν διαφορετικές.."ατζέντες"..

 

Προς ώρας, καταφέρνει να μην φθάσει σε "πολιτικό αδιέξοδο", καθώς αποδεικνύει ότι μπορεί να εξασφαλίσει τη σύγκλιση, τουλάχιστον, του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.