Πολιτικη

Γορτυνία: Κατασκευή Γέφυρας στον ποταμό Τουθόα

Νέο έργο εντάχθηκε για τη Γορτυνία και αφορά στην "Κατασκευή Γέφυρας στον ποταμό Τουθόα".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών, Μαρίνου Ρουσιά: 

'Ένα νέο έργο ουσίας εντάχθηκε για τη Γορτυνία στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και αφορά στην "Κατασκευή Γέφυρας στον ποταμό Τουθόα" με δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το έργο αφορά στη γεφύρωση των περιοχών περί τον ποταμό Τουθόα (Λαγκαδιανό ρέμα) στη θέση Καστράκι - Χρυσοχώρι. Πρόκειται για την κατασκευή γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα, μήκους 36,00 μέτρων και πλάτους 6,50 μέτρων, έξι ανοιγμάτων, καθώς και εργασίες οδοστρωσίας για τη βελτίωση των εκατέρωθεν προσβάσεων.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σύνδεση των Τ.Κ. Καλλιανίου, Φαναρακίου και Καστρακίου της Δ.Ε. Τροπαίων με τις Τ.Κ. Χρυσοχωρίου, Οχθίων, Λουτρών Ηραίας κ.α. της Δ.Ε. Ηραίας. Η σύνδεση αυτή έως σήμερα γινόταν μόνο μέσω της Ε.Ο. Τρίπολης - Πύργου (γέφυρα Κοκλαμά) και πλέον η μέση απόσταση με την κατασκευή της γέφυρας μειώνεται από τα 23 χλμ στα 6 χλμ. Τέλος, προβλέπεται περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής καθότι η τοποθεσία κατασκευής της γέφυρας αποτελεί μέρος της διαδρομής του υπερμαραθωνίου "Ολύμπιος δρόμος 180 χλμ Αρχαία Νεμέα - Αρχαία Ολυμπία"."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.