Πολιτικη

"Σε οριακή κατάσταση ο σιδηρόδρομος Πελοποννήσου"

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Τετάρτη 3 Απριλίου 2019.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπρούσαλης, εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του συλλόγου "Φίλοι Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου", προέβη σε σύντομη παρέμβαση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πε.Συ, σχετική με επερώτηση που αναφερόταν στην κατάσταση του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια.

 

Ο κ. Μπρούσαλης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως "η κατάσταση του σιδηροδρόμου είναι οριακή", καθώς μάλιστα δεν υπάρχει κατάλληλη φύλαξη των κτιρίων αλλά και, γενικότερα, των υποδομών που είχαν δημιουργηθεί για λογαριασμό του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς.

 

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε πως δεν είναι δυνατόν να αφεθεί στην τύχη του ένα κομμάτι της ιστορίας του νεότερου ελληνικού κράτους-το οποίο μας συνδέει με την νεοελληνική κοινωνική και οικονομική εξέλιξη των τελών του 19ου αιώνα και τον πρώτο "εκσυγχρονιστή", κατά κάποιο τρόπο,  Πρωθυπουργό , Χαρίλαο Τρικούπη.

 

 

Ο κ. Τατούλης δήλωσε πως η ευθύνη διαχρονικά ανήκει στις Κυβερνήσεις αλλά και στις διοικήσεις των εμπλεκομένων φορέων (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ). Από την άλλη πλευρά, τόνισε πως τα κτίρια είναι "διατηρητέα μνημεία" και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα αφήσει να καταστραφούν. Ωστόσο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να παρέμβει, καθώς πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει την ευθύνη για το σιδηρόδρομο αλλά, μέχρι τώρα, όλες οι πρωτοβουλίες έχουν "μείνει στα χαρτιά", λόγω κεντρικής πολιτικής βούλησης.

 

Παράλληλα, ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε πως οι φορείς-εταιρείες που έχουν την κυριότητα του σιδηροδρόμου, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία αυτή.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.