Πολιτικη

Βόσνος: Άμεση αντίδραση όλων υπέρ του Πανεπιστημίου

Έκκληση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης προς τη δημοτική αρχή αλλά και τους πολίτες  για κινητοποίηση σχετικά με την τύχη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 

Ειδικότερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Βόσνος στο εκλογικό του κέντρο επί της Πλατείας Αγίου Βασιλείου, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τις φήμες που έχουν διαρρεύσει σε ΜΜΕ της Αθήνας περί του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

Ενώ, όπως επεσήμανε, η πρόταση της μεικτής επιτροπής που το ίδιο το Υπουργείο είχε συστήσει για να εξετάσει τη συγχώνευση μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ- όσον αφορά και σχολές της Πελοποννήσου-, ήταν θετική και για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά και για την ίδια την πόλη της Τρίπολης, υπάρχουν τώρα πληροφορίες, με τη μορφή "διαρροών" σε ενημερωτικούς ιστότοπους των Αθηνών από "κύκλους του Υπουργείου Παιδείας" οι οποίες ανατρέπουν τα πάντα.

 

Ο κ. Βόσνος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα υφιστάμενων ή και νέων Σχολών, όπως η Πολυτεχνική, που, σύμφωνα πάντα με τις "διαρροές", "κατευθύνεται" προς Πάτρα αντί για την Τρίπολη, ενδεχόμενο το οποίο θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο με δεδομένο πως ήδη υφίσταται αντίστοιχη Σχολή στο Πανεπιστήμιο της αχαϊκής Πρωτεύουσας. 

 

Επί της ουσίας, ο κ. Βόσνος ζήτησε να υπάρξει άμεση αντίδραση τόσο από το Δήμο της Τρίπολης, όσο και από τους πολίτες-αρχής γενομένης από σχετική συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, 9ης Απριλίου 2019-, προκειμένου να μην βρεθούν όλοι προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της παράταξης "Για την Τρίπολη", επεσήμανε πως, σύμφωνα με επαφές που είχε ο ίδιος, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου  είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη, έως και αγανακτισμένη, με τις διαφαινόμενες εξελίξεις.

 

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Βόσνος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, παραδέχτηκε πως, μέχρι τώρα, ούτε η πόλη αλλά ούτε και οι δημοτικές αρχές-διαχρονικά- έχουν δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον απέναντι στο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο. Υποστήριξε δε πως αυτό θα πρέπει ν' αλλάξει τάχιστα, καθώς το συγκεκριμένο Ίδρυμα είναι πυλώνας ανάπτυξης για την Περιφέρεια αλλά και την Τρίπολη και πρέπει ν' αναβαθμιστεί.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.