Πολιτικη

"Υπάρχουν υπερήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι ανυπότακτοι"

"Δεν μπορεί μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη να έχει μονίμως ένα φοβικό σύνδρομο" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου: 

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά το κόμμα μου και τους ανθρώπους του. Υπάρχουν υπερήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι μαθημένοι στο προσκλητήριο των γενιών της Πελοποννήσου, οι οποίοι είναι ανυπότακτοι. Είναι αυτοί που δεν έχουν κιοτέψει ποτέ τους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πρόοδος του τόπου τους και της κοινωνίας. Όλοι αυτοί αποτελούν τη σιγουριά για τις εξελίξεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας τον ξέρω πολύ καλύτερα, ακόμα και από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις αυτή τη στιγμή, γιατί είμαι πάνω από 30 χρόνια σε αυτό το χώρο. Ήμουν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επί έξι συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ήμουν πρώτος βουλευτής με περισσότερους ψήφους κάθε φορά, ανεξάρτητα τι έκανε το κόμμα μου στις εκλογές» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι ποτέ δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί για να υπερασπιστεί τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις.

«Δεν δείλιασα να τα βάλω με τους πολιτικούς ηγέτες όχι όταν ήταν πεσμένοι, αλλά όταν ήταν στο ύψος της εξουσίας τους, και αυτό είναι τιμητικό για εμένα. Θα σας θυμίσω ότι είμαι ο μόνος πολιτικός που το 2007 επεσήμανα στον τότε Πρωθυπουργό ότι η χώρα πάει στα βράχια και ότι αν δεν παρθούν μέτρα και δεν αντιμετωπιστεί η εκτόξευση του δημόσιου χρέους η χώρα οδηγείται σε καταστροφή. Αυτό το θυμούνται οι πολίτες. Δεν το είπα κατ' ιδίαν, αλλά μέσα στα συλλογικά όργανα όπου έστειλα επιστολές. Τότε κανένας δεν λάμβανε σοβαρά υπόψιν του αυτά που εγώ παρατηρούσα. Ούτε από το δημοσιογραφικό κόσμο, ούτε από τον ακαδημαϊκό. Όλοι έβλεπαν διαφορετικά τα πράγματα» ανέφερε ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι η επικοινωνία του με τους πολίτες είναι άμεση, «τόσο γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, όσο και γιατί δε χρειαζόμαστε ενδιάμεσους».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε επίσης τη φοβική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις μεταρρυθμίσεις. «Την έννοια της Περιφερειακής Διακυβέρνησης την καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο οι πολίτες της Πελοποννήσου από τους πολιτικούς. Στη μεταρρύθμιση του Καποδίστρια αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία και ο μόνος που βγήκα ανοιχτά και τη στήριξα ήμουν εγώ. Στον Καλλικράτη έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα και στον Κλεισθένη γίνεται πάλι το ίδιο. Δεν μπορεί μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη να έχει μονίμως ένα φοβικό σύνδρομο, που δεν την αφήνει να σκεφτεί το μέλλον. Να σκεφθεί την προοπτική αυτού του τόπου».

«Είμαι πεπεισμένος ότι κάποιοι προσπαθούν να περιορίζουν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντάς τους ενοχικά συμπλέγματα» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και συνέχισε «εμείς είμαστε εδώ για να σπάμε αυτά τα ενοχικά συμπλέγματα. Ένοχος θα πρέπει να νιώθει ο πολιτικός φορέας, ο πολιτικός κόσμος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιστορικές απαιτήσεις, στις πρωτοβουλίες και στις προτεραιότητες του τόπου».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στο παρακάτω βίντεο... 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.