Πολιτικη

Ο Δραγασάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης (photos)

Μετά τη διακοπή της εκδήλωσης του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, υπήρξε συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και επίδοση ψηφίσματος.

Στον κ. Δραγασάκη επιδόθηκε απόφαση, ομόφωνη, του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, η οποία κατ' ουσίαν αναφέρει πως τα τρία αιτήματα είναι:

- η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη

- της Κτηνιατρικής, με έδρα επίσης την Τρίπολη και

- τη διόρθωση της έδρας Ερευνητικού Ινστιτούτου που, όπως ειπώθηκε από τον κ. Παυλή, "εκ παραδρομής" αποδίδεται με το νομοσχέδιο στην Καλαμάτα.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε απόλυτα διαθέσιμος για συζήτηση, οιαδήποτε στιγμή αλλά, επίσης, μετέφερε τα λεγόμενα του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος δήλωσε στον κ. Δραγασάκη, πως υπάρχει αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να υπάρξει συγκεκριμένο κείμενο και να αποσταλεί στον Υπουργό Παιδείας, με κοινοποίηση στον ίδιο.

Εκτός από τον κ. Παυλή, τοποθέτηση έκανε και ο κ. Σμυρνιώτης περί σταδιακής υποβάθμισης του τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε αναρμόδιος αλλά, προσέθεσε πως η Κυβέρνηση είναι πολύ θετική στο να επιλυθεί το θέμα της "φοιτητικής στέγης". Επίσης, αναφέρθηκε και στο θέμα του φυσικού αερίου, για να "δώσει" και κάτι, όπως είπε χαριτολογώντας.

Να σημειώσουμε, πως ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε, πως υπήρξε αναντιστοιχία μεταξύ όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της Τρίπολης και του κ. Γαβρόγλου, στη πρόσφατη συνάντηση τους, και στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες, αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Οι κ. Τζιούμης και Τσιαμούλος επεσήμαναν, πως το θέμα είναι νευραλγικής σημασίας για την Τρίπολη και κατεπείγοντος χαρακτήρα, λόγω της συζήτησης του νομοσχεδίου. Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο κ. Βόσνος.

Τριμελής επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου θα βρεθεί αύριο στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο.

Παράλληλα, θα αποσταλεί και το έγγραφο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.