Πολιτικη

Δ.Σ. Τρίπολης: Αποδυναμώνεται η πόλη και το Πανεπιστήμιο!

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, 23 Απριλίου 2019

Η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, προ ημερησίας διατάξεως.

Ο κ. Παυλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως, μετά από επικοινωνία του ιδίου με τον κ. Γαβρόγλου, ζητήθηκε ακόμα μια απόφαση της Συγκλήτου του Πα.Πελ, σχετικά με την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, μέσω της θέσπισης πενταετούς φοίτησης στο τμήμα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Αυτή την απόφαση, όπως είπε ο κ. Παυλής, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να την υπογράψει, προκειμένου να υλοποιηθεί στο μέλλον με τρόπο που δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί.

Οι επικεφαλής των αντιπολιτευομένων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτήρισαν, ουσιαστικά, "τακτικισμό" την κίνηση του κ. Υπουργού, ενώ κάποιοι μίλησαν για "κοροϊδία".

 

Ο κ. Σμυρνιώτης, ωστόσο, μερικώς ειρωνικά, δήλωσε: Ας πάρουμε ακόμη μια απόφαση, για να αποκαλυφθεί ο τακτικισμός του κ. Υπουργού.

 

Ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως "εδώ ιδρύονται σχολές για πλάκα και εμείς δεν κάνουμε τίποτε", ενώ ο κ. Τσιαμούλος τόνισε πως έπρεπε να "είναι ο κ. Παυλής πιο σκληρός απέναντι στον κ. Γαβρόγλου".

 

Ο κ. Βόσνος, προχώρησε περισσότερο και περιέγραψε μια διαδικασία, σε βάθος χρόνου, μεθόδευσης της υποβάθμισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Από αρκετούς χρησιμοποιήθηκε το γεγονός πως ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γκόλιας, κατέθεσε χθες τροπολογία περί ίδρυσης τμήματος του Πανεπιστημίου στο Άργος, τροπολογία η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας.

 

O κ. Δήμαρχος κατηγορήθηκε για χαλαρότητα και κατηγόρησε για το ίδιο τη Σύγκλητο!

Η Δημοτική Σύμβουλος, κ. Εικοσιδέκα, ανέφερε πως θεωρεί "χαλαρή" την πολιτική αντίδραση του κ. Παυλή στη μέχρι τώρα διαδικασία που αφορά την Τρίπολη σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με τον κ. Παυλή ν' απαντά πως εδώ το θέμα δεν είναι πολιτικό, αφορά το συμφέρον της πόλης, λέγοντας παράλληλα πως μέλη της Συγκλήτου "φοβούνται μήπως χάσουν τις θέσεις τους".

Σε κάθε περίπτωση, αντικειμενικά, η Τρίπολη, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ήδη ψηφίσθηκε, δεν παίρνει ούτε "Πολυτεχνική σχολή", ούτε την έδρα του Ερευνητικού Ινστιτούτου, ούτε την Κτηνιατρική σχολή. 

 

Κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να "εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του" σε σχέση με τις αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής, ενώ προτάθηκε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου μετά το Πάσχα, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάληψης κινητοποιήσεων κατά της εφαρμογής του νομοσχεδίου.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.