Πολιτικη

Τη Γεωργία Ταγαρά ανακοίνωσε ο Τατούλης στην Κορινθία

Την υποψηφιότητα της Γεωργίας Ταγαρά στην Κορινθία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης

Την υποψηφιότητα της κας Γεωργίας Ταγαρά στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019.

Σε δήλωσή του ο Πέτρος Τατούλης καλωσόρισε την Γεωργία Ταγαρά στο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου και τόνισε «είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για τη συμπόρευση της Γεωργίας Ταγαρά  με τη Νέα Πελοπόννησο. Πρόκειται για μία αξιόλογο επαγγελματία, που έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, ομιλεί έξι γλώσσες και πιστεύω ότι με τη διεθνή εμπειρία της μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην Κόρινθο αλλά και στην Πελοπόννησο. Της εύχομαι καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα».

Η κα Γεωργία Ταγαρά από την πλευρά της δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα το κάλεσμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να συμμετάσχω στο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου. Αποτελεί πρόκληση για μένα η συμμετοχή μου στο όραμα του Περιφερειάρχη και στο μεγάλο έργο που επιτελείται όχι μόνο στην Κόρινθο αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Επέστρεψα στην Κόρινθο μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό γιατί επιθυμία μου είναι να προσφέρω στην πατρίδα μου. Πιστεύω στην δημιουργία ομάδας με κοινό όραμα για το καλό του νομού μας. Πρέπει να στοχεύουμε στην ενθάρρυνση και άλλων ομοεθνών μας για την επιστροφή τους στην γενέτειρα. Να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και την οικονομική τους επιφάνεια και να ανοίξουν δουλειές που θα δώσουν ζωή στην εδώ οικονομία.

Επιθυμώ να γίνω αρωγός του κοινωνικού συνόλου προσφέροντας τις γνώσεις μου, την εμπειρία και τις γνωριμίες μου. Να καταθέσω και εγώ τις προτάσεις μου, να βοηθήσω στην ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε το μέλλον των παραγωγών του Νομού να μην είναι αβέβαιο. Να συνδράμω στην αξιοποίηση και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος που λέγεται Κόρινθος. Αγαπάω την Κόρινθο, την Πελοπόννησο και την Ελλάδα».

Ακολουθεί βιογραφικό της Γεωργίας I. Ταγαρά

 Η Γεωργία Ταγαρα είναι το τρίτο παιδί του Ιωάννη Γ. Ταγαρά, γεννημένη το 1969 και κάτοικος Aρχαίας Κορίνθου.

 Ο πατέρας της - μηχανολόγος μηχανικός - έφυγε από την Ελλάδα για τον Καναδά το 1965 με σκοπό να εργαστεί για κάποια χρόνια, ως οικονομικός μετανάστης δηλαδή μαζί με τα δύο πρώτα παιδιά του.

 Στο Οντάριο του Καναδά γεννήθηκε η Γεωργία και η Ιωάννα.

Ο πατέρας της τρεις φορές επιχείρησε να επαναπατριστεί γι' αυτό και η Γεωργία πήγε μια χρονιά Δημοτικό και άλλη μία Γυμνάσιο στην Ελλάδα.

Στα 23 της παντρεύτηκε έναν Αμερικανό αξιωματικό τον οποίο ακολούθησε παντού και σε επίπεδο καριέρας αφού εντάχθηκε σχεδόν αμέσως κι αυτή στους κόλπους του Αμερικανικού στρατού ζώντας ουσιαστικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο (Αμερική-Καναδά- Γερμανία-Ν.Κορέα -Ελλάδα).

 Κατά την διάρκεια της θητείας της στον στρατό, έκανε σπουδές Master Business Administration (MBA)  (μεταπτυχιακό στην στρατηγική - διοίκηση - σχεδιασμό οικονομικών και χρηματοδοτήσεων).

Ανέλαβε θέσεις ευθύνης διαχείρισης υψηλών κονδυλίων, τα οποία χορηγεί το Κογκρέσο για την δημιουργία βάσεων σε όλον τον κόσμο για τους στρατιώτες και τις οικογένειές  τους.

Διετέλεσε υπεύθυνη προγραμματισμού - εκτιμήσεων, διαχειρίστρια προϋπολογισμών και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Έχει ειδικευτεί στον σχεδιασμό στρατηγικής και διαχείρισης κεφαλαίων όπως επίσης και σε θέματα αποστολών μυστικής διαβάθμισης ασφαλείας. Εργάστηκε από την θέση της Συμβούλου σε θέματα ανάπτυξης, σχεδιασμού και αλληλεπιδράσεων , προετοιμασίας ομάδων για αναπτυξιακά προγράμματα (χρήματα, εφόδια, εκπαίδευση) ενώ επέβλεπε και την εκτέλεση έργων και προστασίας εργασιακού περιβάλλοντος.

Έχει εμπειρία στην τεχνική ποιότητα των εργασιών, την διεξαγωγή κοινοτικών επαφών, την σύνδεση δημογραφικών στοιχείων των μελών, την διασφάλιση προγραμμάτων και στόχων βασιζόμενη πάντα σε ηγετικά οράματα, όπως επίσης και στις συνεργασίες-υποστήριξη αλληλοεπιδραστικων στόχων άλλων κρατών.

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.