Πολιτικη

Υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την 9η Μαΐου

Κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους στον Άγιο Νικόλαο στην Τρίπολη.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας και Δήμαρχος Τρίπολης Βαγγέλης Γούργαρης βρέθηκαν στο μνημείο για την επέτειο της 9ης Μαΐου 1945.

Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Στις 9 Μάη 1945 η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων, σφραγίζοντας τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. 

H επέτειος της 9ης Μάη, είναι η μέρα που σηματοδοτεί τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα, δεν είναι η "Μέρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης", όπως ανιστόρητα επιχειρείται να καθιερωθεί, τα τελευταία χρόνια,  απ’ τους εκπροσώπους αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος. 

Τη μέρα αυτή τιμάμε όσους και όσες αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, όλους όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα".

Στη νίκη επί του «Άξονα» συνέβαλαν όλες οι δυνάμεις που μετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης, του Κόκκινου Στρατού, καθώς και των εθνικοαπελευθερωτικών - αντιφασιστικών κινημάτων, ψυχή, οργανωτής και κύριος αιμοδότης των οποίων υπήρξαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα όπως και στη χώρα μας, με το ΕΑΜ και τις οργανώσεις του.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Α' ήταν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, που οξύνθηκαν σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ανάμεσα στον άξονα Γερμανίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας από τη μια πλευρά και της Συμμαχίας ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας από την άλλη. Ο ναζισμός και ο φασισμός δεν ήταν παρά μορφές άσκησης εξουσίας του ίδιου συστήματος, του καπιταλισμού.

Η 9η Μάη 1945 είναι ένα ορόσημο που προκαλεί διαχρονικά, το μίσος των ιμπεριαλιστών για όσα συμβολίζει. Γι’ αυτό και σήμερα επιχειρούν λυσσαλέα να παραχαράξουν το περιεχόμενο της Αντιφασιστικής Νίκης, να εξισώσουν τους εγκληματίες ναζί-φασίστες με τους Κομμουνιστές, να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη ότι με μπροστάρηδες τους Κομμουνιστές νικήθηκε ο φασισμός.

Αυτό επιχειρούν να περάσουν και στη χώρα μας. Μια χώρα που είναι σπαρμένη με κόκκαλα και ποτισμένη με το αίμα όσων αντιστάθηκαν στο φασισμό. Μια χώρα που δεκάδες κωμοπόλεις και χωριά καταστράφηκαν από τους ναζί κατακτητές. Μια χώρα που οι προγονοί μας δημιούργησαν ένα από τα πιο ρωμαλέα αντιστασιακά, αντιφασιστικά κινήματα στην Ευρώπη.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, ενάντια στη λήθη της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και την παραχάραξη της ιστορίας, επιβάλλει την πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς εκλογές, την καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ζήτω η μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών"

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.