Πολιτικη

winamp wmp real qt

Τατούλης: "Νίκησε ο φόβος, ο διχαστικός λόγος και ο εκφοβισμός"

"Επεισοδιακή" ήταν η πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στο "κλίμα" που επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο, υποστηρίζοντας πως ασκήθηκαν έντονες "πιέσεις" σε στελέχη της παράταξής του από πολιτικούς παράγοντες αλλά και μερίδα των τοπικών ΜΜΕ.

 

Μάλιστα, δήλωσε πως ζητήθηκαν ακόμα και "δηλώσεις" κατά της Περιφερειακής Αρχής, θυμίζοντας, όπως είπε, "συνθήκες αποστασίας". Χαρακτήρισε δε την κατάσταση αυτή "κατάντημα της πολιτικής ζωής".

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης "επιτέθηκε" σε μια σειρά από πολιτικά στελέχη του κόμματος της Ν.Δ. αλλά και στο νέο Περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Νίκα. 

 

Σε κάθε περίπτωση, o απερχόμενος Περιφερειάρχης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η "Νέα Πελοπόννησος" είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Περιφέρεια και θα "εγγυηθεί" την εφαρμογή του "Κλεισθένη", όπως προβλέπεται από το σχετικό νομικό πλαίσιο. 

 

"Θα σταθούμε απέναντι στους ακραίους που έρχονται ως λαφυραγωγείς", τόνισε ο κ. Τατούλης, ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκε στην απρόσκοπτη συνέχεια του έργου της Περιφερειακής Αρχής μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου-ημέρα κατά την οποία καθήκοντα Περιφερειάρχη θ' αναλάβει ο κ. Νίκας.

 

Τέλος, ο κ. Τατούλης είπε "Πως η αξιοπρέπεια των θεσμών είναι απολύτως σεβαστή, όπως και η εντολή των πολιτών. Παραμένουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως οι πολίτες αποφάσισαν. Το κρίσιμο θέμα είναι πως είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το νόμο και τον θεσμό απ' όσους θέλουν να τον ακρωτηριάσουν. Χωρίς αυτόνομη αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος."

 

Ακολουθεί σχετικό δελτίο Τύπου με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη: 

"Την εξέλιξη της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου σε πολιτικό φόρουμ, το οποίο σε συνεργασία με άλλους φορείς της επικράτειας θα ασχοληθεί με το μέλλον της χώρας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η δημοκρατία, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.

«Η Νέα Πελοπόννησος αναδείχθηκε η πρώτη πολιτική δύναμη στην Πελοπόννησο, όπως φάνηκε από τον 1ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου πραγματικά ίσχυσε η μεγάλη μεταρρύθμιση της απλής αναλογικής και επικράτησε επί των υπολοίπων παρατάξεων, οι οποίες είχαν μάλιστα σαφές κομματικό χρίσμα» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι «ο δεύτερος γύρος των εκλογών αλλοίωσε το χαρακτήρα της απλής αναλογικής, δεδομένου ότι στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Νέα Πελοπόννησος έχει 17 συμβούλους, όσους έχει και η παράταξη που εκλέχθηκε στην περιφερειακή αρχή» Πρόσθεσε δε ότι «στο δεύτερο γύρο των εκλογών αποκαλύφθηκαν οι συνεργασίες κάτω από το τραπέζι, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν, καθώς ο εκλογικός νόμος και ο νόμος του Κλεισθένη δεν θα το επιτρέψει».

Αφού διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης ότι το έργο της περιφερειακής αρχής δεν θα ανακοπεί καθόλου, τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και η εντολή των πολιτών είναι απολύτως σεβαστά και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους «ελευθερόφρονες πολίτες της Πελοποννήσου, για τη συμμετοχή τους και για την αντίστασή τους σε πιέσεις, εκβιασμούς και το διχαστικό λόγο».

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον πολιτικό πολιτισμό της μετάβασης στη νέα περιφερειακή αρχή τόνισε ότι θα πρέπει πρώτα ο κ. Νίκας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ύβρεις του προς το πρόσωπο, την οικογένεια και τους συνεργάτες του.

«Η Νέα Πελοπόννησος θα παραμείνει με δυναμισμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να διαφυλάξουμε το συμφέρον των πολιτών και τη δημοκρατική λειτουργία του. Γνωρίζουμε πολύ καλά το νόμο του Κλεισθένη και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το θεσμό από αυτούς που θέλουν να τον ακρωτηριάσουν και να τον παραδώσουν ως κομματικό λάφυρο σε Προέδρους κομμάτων, τέως Πρωθυπουργούς, βουλευτές και μιντιακά κατεστημένα» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.

Η Πελοπόννησος έχει μπει σε μια δυναμική τροχιά προς τα εμπρός, ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η πορεία αυτή δεν μπορεί να ανακοπεί «από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του τόπου, παρά μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα, παραβιάζοντας μάλιστα τη νομοθεσία. Από ανθρώπους που αποκάλυψαν την παθογένεια της παντελούς απουσίας προγραμματικού λόγου και θέσεως».

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε επίσης ότι «θα προστατεύσουμε τα μεγάλα μας έργα, τα οποία εξασφαλίζουν το μέλλον και την προοπτική της Πελοποννήσου και των πολιτών. Η πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου, η Ενεργειακή Κοινότητα της Πελοποννήσου, η αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Πελοποννήσου, το έργο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, το έργο ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου, το έργο ΣΔΙΤ του ολιστικού φωτισμού του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης και δεν μπορούν να ανακοπούν από κανένα».

«Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου διακρίνεται για την εξαιρετική της συνοχή και το υψηλό επίπεδο πολιτικής ποιότητας» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «οι προσωπικές και οικογενειακές ύβρεις, οι πρακτικές αποστασίας, εκβιασμών και εκφοβισμών, που θυμίζουν τις τραγικές δεκαετίες του ’50 και του ’60, αποτελούν άμεσο κίνδυνο της δημοκρατίας. Είμαστε ωστόσο εδώ εγγυητές να διαφυλάξουμε τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.