Πολιτικη

winamp wmp real qt

Υποψήφιοι: Γιατί "καθυστερούν" ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία

Προκαλεί εντύπωση η μη ανακοίνωση των ολοκληρωμένων αρκαδικών ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου από τα δυο παραπάνω κόμματα

 

Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που και η Ν.Δ. αλλά και το ΚΙΝΑΛ ζητούσαν "εκλογές" εδώ και καιρό, δήλωναν δε "απόλυτη ετοιμότητα" μπροστά σ' αυτό το ενδεχόμενο.

 

Ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται πολύ διαφορετική αφού μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής, 14ης Ιουνίου 2019, ούτε το ένα κόμμα έχει ανακοινώσει την εκλεκτή του "πεντάδα", ούτε το άλλο.

 

Οι παράγοντες μπορεί να είναι πολλοί, σίγουρα πάντως δεν "βοήθησε" τα δυο κόμματα η "επέκταση" της ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια κάθε Εκλογικής Περιφέρειας, ενώ μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο, η συγκεκριμένη ρύθμιση ίσχυε για το σύνολο των υποψηφίων σ' ολόκληρη την Επικράτεια.

 

Προφανώς, αυτό "ανάγκασε" τα κόμματα ν' αναζητήσουν υποψηφίους από το λεγόμενο "ασθενές" φύλο, πράγμα όχι πάντα εύκολο, ειδικά σε Περιφέρειες με περιορισμένο αριθμό εδρών.

 

Ένας άλλος παράγοντας είναι και η πρόσφατη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου συγκεκριμένα πρόσωπα κατέγραψαν μεγάλη "δημοφιλία", χωρίς να καταφέρουν να βρίσκονται εντός "νικηφόρων" συνδυασμών.

 

Αυτομάτως, γεννιούνται "φιλοδοξίες" οι οποίες έρχονται σ' ευθεία σύγκρουση με το "status quo" του νομού, ήτοι τις "καθιερωμένες" υποψηφιότητες.

 

Είναι λογικό, μέσα στη ρευστότητα που "διατρέχει" το πολιτικό σκηνικό, να εμφανίζονται "νεόκοποι" μνηστήρες για τις Βουλευτικές Έδρες-χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι τελευταίοι είναι "νεόκοποι" και στην πολιτική.

 

Πρόκειται για.."παλιές καραβάνες", μ' επανειλημμένες εκλογικές επιτυχίες στην αυτοδιοίκηση ή αλλού, με πάμπολλες επαφές στον επιχειρηματικό κόσμο και, ενίοτε, ισχυρή "στήριξη".

 

Ο αναπόφευκτος διαγκωνισμός, λοιπόν, μεταξύ "κατεχόντων" και "δελφίνων" οδηγεί σε καθυστερήσεις τις επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες, όταν πραγματοποιηθούν, θα αποτελούν και αποδείξεις υπερίσχυσης της μιας ή της άλλης πλευράς..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.