Πολιτικη

"Το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων, φέρει τη σφραγίδα του Τατούλη"

"Το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο οποίο στάθηκε απέναντι η Νέα Δημοκρατία, φέρει τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη"

Νέα πολιτικά ήθη επιχειρεί να εισάγει ο «νέος» στην πολιτική ζωή του τόπου Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, με τις αναφορές του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποτελούν τεκμήριο πολιτικής απρέπειας και άγνοιας. 

Επικαλείται το μοντέλο ΣΔΙΤ και τη θετική του συμβολή στην επίλυση του προβλήματος στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και ταυτόχρονα αποσιωπά σκοπίμως το έργο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου και την καθοριστική πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την υιοθέτηση του μοντέλου αυτού, που αποτελεί καθολικά το εθνικό μοντέλο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.   

Ο Πέτρος Τατούλης ήταν αυτός που εισηγήθηκε το μοντέλο ΣΔΙΤ, μια τολμηρή πολιτική πρωτοβουλία, στη διυπουργική επιτροπή της Κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία προέδρευε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Μετά την έγκριση του έργου ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας ακολούθησαν το δρόμο που άνοιξε ο Πέτρος Τατούλης. 

Ο νέος Υπουργός θα έπρεπε επίσης να αναφερθεί και στους λόγους της καθυστέρησης της υλοποίησης του έργου της Πελοποννήσου και να καταλογίσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης κ. Νίκας έχει καθαρά μεγάλο μερίδιο ευθύνης, καθώς ως Δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου δημιουργούσε συνειδητά προβλήματα ώστε το έργο να μην ολοκληρώνεται και ο ίδιος να μπορεί να αναθέσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας σε συγκεκριμένο σκουπιδοεργολάβο. Είναι επίσης γνωστό ότι αυτά τα σκουπίδια βρέθηκαν θαμμένα στο προστατευόμενο δάσος της Φολόης και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ότι η καθυστέρηση του έργου για δύο χρόνια φέρει και την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με την επαίσχυντη ερώτησή της, την οποία συνυπέγραφαν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο τομεάρχης του κόμματος για την αυτοδιοίκηση κ. Βορίδης, μαζί με τους βουλευτές της Πελοποννήσου. Άμοιρος ευθυνών δεν είναι φυσικά ούτε ο νυν Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής αξιοπρέπειας και ηθικής επιβάλλουν άμεσα ο Υπουργός Εσωτερικών να αποκαταστήσει την αλήθεια και να τοποθετηθεί με καθαρούς όρους για το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αν βέβαια διαθέτει πολιτική τόλμη να εκφραστεί με παρρησία και να υπερβεί τις στενές κομματικές επιταγές θα έπρεπε να αναγνωρίσει δημόσια την καθοριστική συμβολή του Πέτρου Τατούλη. 

Δ.Τ. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.