Πολιτικη

"Όλα στο φως, όλα επάνω στο τραπέζι" (video)

Χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς συνέπεια δεν μπορεί να ασκεί κάποιος δημόσιο, αιρετό λειτούργημα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τζιούμης.

"Συνεργασία -για μένα τουλάχιστον - δε σημαίνει συναλλαγή, δε σημαίνει ανταλλάγματα προσωπικά ή παραταξιακά, δε σημαίνει μυστικές συμφωνίες. Όλα στο φως, όλα «πάνω στο τραπέζι», τίποτα στο σκοτάδι..." Αποστροφή του Κώστα Τζιούμη στην πρώτη του ομιλία ως δήμαρχος Τρίπολης πλέον λίγο μετά τη χθεσινή ορκωμοσία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Αναλυτικά όλη η ομιλία του νέου δημάρχου Τρίπολης:

Είμαστε εδώ, ζούμε αυτές τις σημαντικές για τον τόπο μας στιγμές, ως ένας κρίκος στη μακρά και πολύχρονη αλυσίδα της Αυτοδιοίκησης του Δήμου μας.

Είμαστε συνεχιστές ενός έργου και μιας αποστολής, -που για την ιστορική μας πόλη και τα χωριά που συναπαρτίζουν τον Δήμο μας -ξεκινούν από την συγκρότηση του Νεοελληνικού Κράτους, ενός έργου και μιας αποστολής που ανέλαβαν δεκάδες δήμαρχοι και χιλιάδες δημοτικοί σύμβουλοι,  άλλοι άξιοι ή λιγότερο άξιοι, άλλοι επιτυχημένοι ή λιγότερο επιτυχημένοι, άλλοι τιμημένοι στη συνείδηση των συμπολιτών και άλλοι -παντού υπάρχουν και τέτοιοι-περιφρονημένοι.

Καθένας  κατά τα έργα του...

Σ΄ αυτούς τους προγενέστερους, λοιπόν, στους προκατόχους μας, η πρώτη μνήμη και τιμητική αναφορά. Αυτοί «ίσιωσαν» -κατά την έκφραση του Κολοκοτρώνη - τον τόπο μας και έφτιαξαν μια πόλη στην οποία πιστεύω ότι αξίζει και χαίρεται κανείς να ζει. Mε όλα τα προβλήματά της, με τις όποιες αδυναμίες  ή ελλείψεις της.

Για τη λύση αυτών των προβλημάτων, για τη θεραπεία αυτών των αδυναμιών, οι συνδημότες μας έκαναν  την επιλογή στις πρόσφατες εκλογές.

Έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τους, κατά τη γνώμη τους, πιο ικανούς και έδωσαν την τιμή και την ευθύνη της Διοίκησης στην παράταξη «Τρίπολη αύριο», στην παράταξη της οποίας έχω την τιμή και τη χαρά να είμαι ο ιδρυτής και επικεφαλής.

Οι άλλες παρατάξεις, καθ’ όλα σεβαστές, έχουν το δικαίωμα αλλά και το καθήκον, από τα έδρανα της μειοψηφίας να κρίνουν το έργο της πλειοψηφίας, να επισημάνουν σφάλματα ή παραλείψεις, να προτείνουν, να συμβάλλουν στον κοινό σκοπό – στο καλό δηλαδή του τόπου μας, στην εξυπηρέτηση και του τελευταίου συμπολίτη μας.

Ακριβής στους συμπολίτες μας, σε όλους αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και σ΄αυτούς  που έκαναν άλλη επιλογή, απόλυτα σεβαστή, ακόμη και σ΄ αυτούς που για διάφορους λόγους δεν προσήλθαν στις δημοτικές κάλπες αλλά αναπόφευκτα μετέχουν στα θετικά και αρνητικά αυτού του τόπου, σε όλους δηλαδή τους συνδημότες μας, θέλω - με την ορκωμοσία μου ως δημάρχου Τρίπολης και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μου – να υπενθυμίσω πώς εννοώ αυτά τα καθήκοντα.

Λέω «να υπενθυμίσω», διότι τα ίδια διακήρυττα – και εγώ και οι συνεργάτες μου – και προεκλογικά, όταν ζητούσα την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας, για την οποία και πάλι θερμά ευχαριστώ. Δεν παρεκκλίνω ούτε κατ΄ελάχιστον από τις προεκλογικές , προγραμματικές δεσμεύσεις μου, οι οποίες εγκρίθηκαν από την πλειοψηφία των συμπολιτών και αποτέλεσαν τα βασικά σημεία του «συμβολαίου» που υπεγράφη μεταξύ αυτών και εμού, μεταξύ των δημοτών και της παράταξης «Τρίπολη Αύριο».

Στο πρόγραμμά μας, που με τη μορφή φυλλαδίου θεωρώ πως έφτασε σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα κοινά μας, υπάρχουν καταγεγραμμένες οι θέσεις μας, οι δεσμεύσεις και οι προτεραιότητες μας. Πως γίνεται, πως μπορούμε να απομακρυνθούμε από αυτές; Προσωπικά θεωρώ ότι χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς συνέπεια δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να ασκεί κάποιος δημόσιο, αιρετό λειτούργημα.

Επτά συν μία προτεραιότητες που ξεκινούν από την καθημερινότητα των πολιτών και φθάνουν μέχρι την ισότιμη αντιμετώπιση της Τρίπολης και των χωριών μας, από την χρηστότητα και διαφάνεια στη διαχείριση μέχρι την κοινωνική αλληλεγγύη και την έγνοια για κάθε δημότη μας, για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που βρίσκεται στον τόπο μας– αυτές είναι οι βάσεις και οι σταθερές πάνω στις οποίες ΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ τις Δημοτικές Παρατάξεις που συναπαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο που μόλις προ ολίγου ορκίσθηκε.

Αυτό το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δήμου μας, αυτό θα εφαρμοστεί και γι' αυτό ζητώ τη βοήθεια όλων των παρατάξεων, όλων των συμπολιτών. Κοινός ο στόχος, κοινά τα συμφέροντα: ο Δήμος Τρίπολης ψηλά, ο δήμος Τρίπολης αντιμετωπίζει τα προβλήματα του παρόντος και προγραμματίζει το μέλλον με σύνεση, με διαφάνεια, με σύμπραξη και συνεργασία όλων των δημοτών του.

Και «συνεργασία» -για μένα τουλάχιστον - δε σημαίνει συναλλαγή, δε σημαίνει ανταλλάγματα προσωπικά ή παραταξιακά, δε σημαίνει μυστικές συμφωνίες. Όλα στο φως, όλα «πάνω στο τραπέζι», τίποτα στο σκοτάδι...

Χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κομματικές τοποθετήσεις, με σεβασμό της άλλης άποψης, αλλά με σταθερή γραμμή και πορεία, όπως την χαράξαμε έγκαιρα και τη δημοσιοποιήσαμε και την συνυπογράψαμε με τους συμπατριώτες μας, πορευόμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, να συμπληρώσουμε, να αποδεχθούμε, να διορθώσουμε, ακόμη και να αλλάξουμε κάτι, αν βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση.

Πάντα και τα πάντα ενώπιος ενωπίω με τους δημότες μας...

Για την επίτευξη των στόχων μας, που σημαίνει επίτευξη κοινών στόχων και οραμάτων, θέλουμε και επιζητούμε επίσης συνεργασία, αλλά και βοήθεια, από την Περιφέρεια, από την Κυβέρνηση, από την Βουλή και τους βουλευτές μας, από την εκκλησία, από κάθε παράγοντα του δημοσίου βίου.

Προπαντός από την Περιφέρεια και τον κ. Περιφερειάρχη θα αναζητήσουμε και θα επιδιώξουμε την μέγιστη δυνατή συνεργασία.

Η σκέψη μου και η πόρτα μου είναι ανοιχτή και προσκαλεί και περιμένει ΟΛΟΥΣ... Προπαντός τους συμπολίτες, τους απλούς πολίτες, των οποίων τα αιτήματα, τις ιδέες και τις απόψεις θα περιμένουμε και θα λαμβάνουμε πάντα υπόψιν…  

Άλλωστε στα εισαγωγικά  του προγράμματός μας γράφαμε και σήμερα επαναλαμβάνουμε και διακηρύσσουμε: Αναλαμβάνουμε τις τύχες του Δήμου μας και ΜΑΖΙ θα τον οδηγήσουμε εκεί που του πρέπει. Άλλωστε είναι πολύ κοντά, έφτασε το 2021, όταν το έθνος θα συνεορτάζει τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας του.

Στον εορτασμό αυτό η Τρίπολη δικαιούται και θα έχει ξεχωριστή θέση. Όμως για να την έχει, πρέπει να δουλέψει και να δείξει και να αποδείξει ότι και σήμερα έχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις.

Σας καλώ , λοιπόν, όλες και όλους, για δουλειά και προσπάθεια, ώστε το 2021 να γιορτάσουμε την απελευθέρωση του Γένους αλλά και την αναγέννηση της Τρίπολης.

Μας αξίζει και το μπορούμε, αν δουλέψουμε όλοι μαζί...

Σας ευχαριστώ και σας περιμένω στον κοινό αγώνα.

Κώστας Τζιούμης

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.