Πολιτικη

Οδυσσέας για υδρογονάνθρακες: Νέος Ιανός ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη στάση του πρώην κυβερνώντος κόμματος στην ψηφοφορία της Βουλής.

Ενημερωτικό σημείωμα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας σχετικά με τη στάση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25 για το θέμα της κύρωσης των συμβάσεων ερευνών για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη:

O ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις «κωλοτούμπες» και ως αντιπολίτευση – δεν ψήφισε την επικύρωση των συμβάσεων ερευνών για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη μαζί με το ΚΚΕ και το Μέρα 25 του κ. Βαρουφάκη.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 2011  την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων  που μαζί με άλλα  έργα που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν ( όπως υποδομές Φυσικού Αερίου TAP, IGB, EASTMED, FSRU Αλεξανδρούπολης, αναβάθμιση Ρεβυθούσας)  αναβάθμισαν στρατηγικά ενεργειακά τη χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, κρατούσε  στο  συρτάρι για πάνω από 4 χρόνια τις συμβάσεις έρευνας για υδρογονάνθρακες, που είχαν προετοιμασθεί για  Ιόνιο και Νότια Κρήτη και τις  υπέγραψε για προεκλογικούς μόνο λόγους λίγο πριν τις εκλογές. 

Οι Τσίπρας - Σταθάκης - Φάμελος, διατυμπάνιζαν την ανάπτυξη υπογράφοντας τις συμβάσεις. Πριν δυο μέρες στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν τις συμβάσεις έκανε «κωλοτούμπα» και μαζί με το ΚΚΕ και το Μερα25, αρνήθηκαν να ψηφίσουν την κύρωση των συμβάσεων.

Αυτή η επιζήμια πολιτική στερούσε την χώρα από έργα και αξιοποίηση δικών της πόρων που έχει ανάγκη για την έξοδο από την κρίση, την στήριξη του κοινωνικού κράτους και την διαγενεακή αλληλεγγύη. Από ένα μόνο οικόπεδο του Πατραϊκού που δόθηκε στα ΕΛΠΕ το 2014, θα γίνουν επενδύσεις 7 δισ.€, και έσοδα στο ελληνικό δημόσιο στα επόμενα 30 χρόνια 4,5 δισ. 

Έσοδα που με βάση το νόμο 4162/2013  που ψηφίσαμε ως ΠΑΣΟΚ θα κατανεμηθούν κατά 70% τουλάχιστον  στο «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών», και το υπόλοιπο στην τοπική κοινωνία και την νεολαία σε προγράμματα έρευνας και υποτροφιών μέσω των Πανεπηστημίων.

Την στιγμή που η χώρα αγωνίζεται να γίνει ενεργειακός κόμβος στην Αν. Μεσόγειο ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέος Ιανός βάζει σε δεύτερη μοίρα  την χώρα τα εθνικά κυριαρχικά και στρατηγικά συμφέροντα και την κατοχύρωση της ΑΟΖ απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν και θυμάται το παλιό του πρόσωπο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.