Πολιτικη

Τζιούμης: "Ξαναδίνουμε" την πόλη στους συμπολίτες μας

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Τρίπολης, κ. Τζιούμη, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η Δημοτική Αρχή υιοθετεί μια τακτική διαδικασία πληροφόρησης των δημοτών για τις ενέργειές της αλλά και τις προθέσεις της, σχετικά με το άμεσο μέλλον.

Βασικός στόχος, όπως τον περιέγραψε ο κ. Τζιούμης, είναι η άμβλυνση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Συνακόλουθα, ο κ. Δήμαρχος εστίασε στις παρεμβάσεις που έγιναν, κατά το μήνα Σεπτέμβριο, σε σημεία της πόλης τα οποία είχαν αφεθεί εδώ και καιρό στην τύχη τους.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως εύλογη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής ήταν η αποκατάσταση σχολικών μονάδων- όσον αφορά φθορές που είχαν υποστεί-, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.

Οπωσδήποτε, ο κ. Τζιούμης ζήτησε από τους πολίτες να σέβονται τις αισθητικές αλλά και λειτουργικές παρεμβάσεις που γίνονται, κάνοντας ειδική αναφορά στα "κολονάκια" που τοποθετούνται στους δρόμους.

Όσον αφορά στ' αδέσποτα ζώα, επισημάνθηκε πως θα εφαρμοστεί αυστηρά η νομοθεσία και το πρόβλημα θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

Σχετικά με τον πρόσφατο εορτασμό της επετείου της Άλωσης, ο κ. Τζιούμης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Οι εκδηλώσεις για την Άλωση ήταν ποιοτικές και πήγαν πολύ καλά, ενώ κόστισαν μόνο 49.000,00 ευρώ, ενώ πέρσι και πρόπερσι κόστισαν πολύ περισσότερο."

Η "είδηση", όσον αφορά την πολιτιστική δραστηριότητα, είναι πως, αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, θα διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Τρίπολης με αντικείμενο το σχεδιασμό σχετικά με το 2021.

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης, έχουν κληθεί όλες οι δημοτικές παρατάξεις, οι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και Αρκάδες που δεν κατοικούν στην Τρίπολη αλλά δραστηριοποιούνται στον ευρύ πολιτιστικό χώρο. Όπως τονίστηκε, σκοπός είναι να καταρτιστεί ένα "δημοτικό σχέδιο" για τις εκδηλώσεις του 2021, ένα σχέδιο σε σχέση με το οποίο καλούνται όλοι οι φορείς να καταθέσουν προτάσεις.

Ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε, δε, πως η Τρίπολη, δικαιωματικά, θα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για την 200η επέτειο από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, αλλά για να συμβει αυτό θα πρέπει να δουλέψει γιατί κανείς δεν θα της χαρίσει τίποτε.

Tέλος, όσον αφορά στα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Παρασκευής (4ης Οκτωβρίου 2019) και τις συνέπειές τους, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ποιες ενέργειες έχει ήδη υλοποιήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Τ σχετικά με τον καθαρισμό των φρεατίων και γενικότερα λειτουργιών που έχουν ως σκοπό την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. Βέβαια, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως, αυτονοήτως, τα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών βρίσκονται σ' ετοιμότητα. 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Τρίπολης απηύθυνε "έκκληση" στους δημότες να φροντίζουν, τουλάχιστο, για την εξωτερική καθαριότητα των φρεατίων που βρίσκονται μπροστά στις οικίες τους, καθώς, όπως τόνισε, ο Δήμος έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και χρειάζεται, σ' επιμέρους θέματα, τη συνδρομή των πολιτών.

(Φώτο αρχείου)

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.