Πολιτικη

Εκτακτο Πε.Συ για τη Μεγαλόπολη ζητούν 6 παρατάξεις

Απέστειλαν σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ηλία Στρατηγάκο.

Οι παρατάξεις που υπογράφουν τη σχετική επιστολή είναι οι: «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», «Ανταρσία του Μωριά», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Νέους Δρόμους για την Πελοπόννησο», «Πελοποννησιακή Συμμαχία» και «Πράσινη Πελοπόννησος».

Στην επιστολή τους αναφέρουν: "Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι το 2028. Στη συνέχεια σε σχέση με τη λειτουργία του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης έγινε γνωστό ότι η μονάδα Μεγαλόπολη ΙΙΙ, η οποία συνδέεται με την τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης θα κλείσει οριστικά το 2020 η δε μονάδα Μεγαλόπολη IV θα κλείσει μέχρι το 2028.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι προφανές, δημιουργεί κοινωνικό σοκ στην Πελοπόννησο. 

Με δεδομένο ότι: α) το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης στη χθεσινή (Τετάρτη 9/10/19) έκτακτη συνεδρίασή του ομόφωνα αντιτάσσεται στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, β) οι εργαζόμενοι καθολικά αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να συνεδριάσει άμεσα και έκτακτα το Π.Σ. Πελοποννήσου με θέμα: «Όχι στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

Για το σκοπό αυτό, κ. Πρόεδρε, ζητούμε την κατεπείγουσα και έκτακτη σύγκλιση του Π.Σ. με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών".

Επιστολή για την αναγκαιότητα της έκτακτης συνεδρίασης απέστειλε και ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Θανάσης Πετράκος. Σε αυτή γράφει: "Σας αποστέλλω επιστολή για έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το θέμα του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. 

Η πρόταση όπως θα δείτε, υπογράφεται από τους επικεφαλής των έξι παρατάξεων για λογαριασμό όλων των περιφερειακών συμβούλων (16) των συγκεκριμένων παρατάξεων. Γνωρίζουμε ότι τυπικά δεν έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό των 17 συμβούλων. Ελπίζουμε να μην σταθείτε στον τύπο αλλά στην ουσία".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.