Πολιτικη

Κάλεσμα του Σωματείου ενέργειας στο Περιφερειακό

"ΟΧΙ στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης", από το Σωματείο ενέργειας (Σ.Ε.Ε.Ν.Π.).

Την Πέμπτη 17/10/2019 με πρωτοβουλία του Σωματείου ενέργειας (Σ.Ε.Ε.Ν.Π.) πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης με θέμα τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: Σύνδεσμος συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, επιχειρησιακό σωματείο ενέργειας ΔΕΗ ‘’ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’’,  ΤΔΕ ΕΤΕ / ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α’, σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Άστρους, σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας,  Τ.Δ.Ε Ε.ΤΕ Λ.Κ.Μ, σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και Α.Ε. νομού Αρκαδίας, σωματείο συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Μεγαλόπολης, Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ ΠΑ.Σ.Α.Σ. ΔΕΗ, σωματείο ορυχείων-σταθμών Μεγαλόπολης Σ.Ο.Σ.,  σωματείο οικοδόμων Αρκαδίας, Λαϊκή συσπείρωση Μεγαλόπολης, Γ.Ε.Ν.Ο.Π. ΔΕΗ, ΕΤΕ ΔΕΗ, Αθλητική Ένωση Μεγαλόπολης Πολύβιος.

Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι φτάσαμε στην απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο των μονάδων ως αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας  για την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτικών ομίλων. Αποκλείεται ο λιγνίτης για να αφήσει χώρο σε άλλες μορφές ενέργειας κυρίως ανανεώσιμες (Α.Π.Ε.) και φυσικό αέριο (Φ.Α.).  Κλείνουν τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που παράγουν φθηνό ρεύμα για να ανοίξει ο δρόμος να μπουν μέσα στο σύστημα όλο και περισσότερες ιδιωτικές μονάδες ΑΠΕ, που πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο και να έχουν ως μονάδες βάσης για την ευστάθεια του συστήματος τις μονάδες φυσικού αερίου.

Tο κλείσιμο εδώ και τώρα της Νο 3 μονάδας που είναι καθόλα αξιόπιστη και αποδοτική δείχνει να συνδυάζετε με την καύση των απορριμμάτων, τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Ε.Α. και λοιπών εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. 

Από όλους εκφράστηκε η θέληση να οργανώσουμε δράσεις ενάντια στο κλείσιμο των μονάδων και την πολιτική της απελευθέρωσης, αρχίζοντας από την παρουσία μας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου στις 30/10/2019 που θα συζητηθεί το θέμα αλλά και την παρουσία μας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης που ακόμα αναμένεται να οριστεί ημερομηνία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.