Πολιτικη

"Πρόσω ολοταχώς" από Νίκα για έργα, απορρίμματα

Τ' αποτελέσματα της συνάντησης του με τον κ. Μητσοτάκη παρουσίασε ο κ. Νίκας.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στα τοπικά ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, βασικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες θα προωθηθούν άμεσα.

Μεταξύ αυτών, η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τ' αρδευτικά έργα- που κάποια αντίστοιχα έργα έχουν γίνει "ανέκδοτο" όπως είπε, όπως το φράγμα στον Ασωπό.

Ο κ. Νίκας δήλωσε πως θέλει να "συνδέσει" τ' όνομά του με έργα αγροτικών και γενικά σημαντικών υποδομών.

Σε κάθε περίπτωση, για την Αρκαδία αναφέρθηκαν ως παραδείγματα υποδομών ο δρόμος προς τα Λαγκάδια αλλά και ο περιμετρικός της Τρίπολης.

Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε πως ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του "Ξενία" στη Βυτίνα, ενώ για τ' απορρίμματα, ο κ. Νίκας τόνισε πως το έργο θα προχωρήσει, όποια "κόλπα" κι αν βρεθούν. Ειδικά για το " Ξενία" της Βυτίνας, ο κ. Νίκας είπε: "Το θέλει η τοπική κοινωνία, πρέπει να στηρίξουμε την Βόρεια Αρκαδία".

Επί της ουσίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε πως όλα τα ζητήματα απαιτούν καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών, ενώ τόνισε πως τα χρήματα υπάρχουν.

Ο κ. Νίκας δήλωσε πως θα έχει σειρά συσκέψεων με τους αρμόδιους Υπουργούς για την προώθηση των έργων. Όπως προσέθεσε, προτεραιότητα του επερχόμενου Τεχνικού Προγράμματος θα είναι τα έργα εν εξελίξει, η συντήρηση του οδικού δικτύου και κατόπιν τα νέα έργα.

Τέλος, ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την τελευταία να προχωρά, μεταξύ άλλων, στην αγορά δένδρων προς μεταφύτευση.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε και μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τ' απορρίμματα: Η αρμοδιότητα για τις " αναγκαστικές απαλλοτριώσεις" περνάει στις Οικονομικές Επιτροπές. Άρα, η καταψήφιση τους πρόσφατα από την πλειοψηφία του Πε.Συ. "παρακάμπτεται" και η ΣΔΙΤ, φαινομενικά, μπορεί να συνεχίσει την πορεία υλοποίησης σύντομα.

Απαντώντας σ' ερώτηση συναδέλφου, ο κ. Νίκας περιέγραψε σαφώς πως δεν προτίθεται, σε θέματα προγραμματισμού και υλοποίησης έργων, να έρθει σ' αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση αλλά οπωσδήποτε θα θέτει τις δικές του προτάσεις επί τάπητος. Παράλληλα, "πέταξε" το μπαλάκι στην Κυβέρνηση σχετικά με προβλήματα που θα προκύπτουν λόγω της εφαρμογής του "Κλεισθένη".

Επίσης, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε υποστήριξη, ουσιαστική και οικονομική, στο Δήμο Τρίπολης για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για να είναι επίκεντρο αυτών στην Πελοπόννησο η Τρίπολη. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.