Πολιτικη

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ: Πρωτοβουλίες για να παραμείνει στον χάρτη των ενεργειακών κέντρων

Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε. Κωνσταντίνο Γίδη, είδε ο Παναγιώτης Νίκας.

Το θέμα της λειτουργίας του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη απασχόλησε τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Τετάρτη το βράδυ, στην Τρίπολη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε. Κωνσταντίνο Γίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για τη διατήρηση της Μεγαλόπολης στον χάρτη των ενεργειακών κέντρων της Ελλάδας, ενδεχομένως με τη δημιουργία μίας ακόμας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με φυσικό αέριο, πλέον της ήδη υφιστάμενης στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, η οποία απασχολεί 130 άτομα.

Οπως έκανε γνωστό το στέλεχος της ΔΕΗ, οι λιγνιτικές μονάδες 3 και 4 στη Μεγαλόπολη έχουν προγραμματιστεί να σταματήσουν τη λειτουργία τους, η πρώτη το 2020 και η δεύτερη το 2028.

Πάντως, από χθες, η μονάδα 3 επανέλαβε τη λειτουργία της, ενώ σύντομα αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η 4.

Υπενθυμίζεται ότι το μέλλον του Λιγνιτικού Κέντρου θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε ειδική συνεδρίασή του, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.