Πολιτικη

Τζιούμης: Η Τρίπολη "μπαίνει" δυνατά στον τουριστικό χάρτη

Ο Δήμαρχος Τρίπολης σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 35ης Έκθεσης Philoxenia and Hotelia 2019.

Η Τρίπολη είναι η τιμώμενη πόλη στην παραπάνω έκθεση για το 2019 και ο Δήμαρχός της, κ. Κώστα Τζιούμης, αναφέρθηκε, κατά κύριο λόγο, στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, επαναλαμβάνοντας πως η πρωτεύουσα της Αρκαδίας θα είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, δικαιωματικά και όχι "χαριστικά", ως αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης προσπάθειας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως μπορεί η Τρίπολη και η Αρκαδία να μην βρίσκονται μεταξύ των "πρώτων ονομάτων" στο χώρο του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού τουριστικού χάρτη, αλλά πιστεύει πως σ΄αυτόν τον τελευταίο υπάρχει θέση για την περιοχή της Τρίπολης, λόγω μιας σειράς από συγκριτικά πλεονεκτήματα- πέρα από την ιστορική σημασία της ίδιας της πόλης.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε κάποια απ' αυτά, όπως την ύπαρξη πολλών σημείων αρχαιολογικού αλλά και νεώτερου ιστορικού ενδιαφέροντος, ο θρησκευτικός τουρισμός, η διασύνδεση της Αρκαδίας με το "κίνημα" του "Αρκαδισμού" και του Ευρωπαϊκού Ρομαντισμού και ο ορεινός όγκος του Μαινάλου που προσφέρεται για δραστηριότητες που άπτονται του "εναλλακτικού τουρισμού". 

Ορισμένως, ο κ. Δήμαρχος δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στη σύγχρονη Τρίπολη, η οποία, συν τοις άλλοις, προσφέρει στον επισκέπτη και την εγγύτητα σε διάσημα πολιτιστικά σημεία αναφοράς της Πελοποννήσου όπως ο Μυστράς και η Αρχαία Ολυμπία.

Τέλος, ο κ. Τζιούμης τόνισε πως σκοπός της παρουσίας του στην Έκθεση είναι και η σφυρηλάτηση των δεσμών μεταξύ Τρίπολης- Αρκαδίας και Θεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδας, καθώς αυτοί οι δεσμοί έχουν "βαθιά" ιστορική και πολύπλευρη προέλευση.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.