Πολιτικη

"Η κατεδάφιση του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται"

Με αφορμή την κυβερνητική απόφαση αναστολής λειτουργίας του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Μετά την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης (για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εντός των πανεπιστημίων, σε συνεργασία με τα υφιστάμενα ερευνητικά κέντρα), την κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (σε πρώτη φάση για τα τμήματα εκείνα των οποίων η ζήτηση θέσεων είναι χαμηλότερη από την προσφορά) κ.α., ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η αναστολή λειτουργίας 37 !!! τμημάτων ΑΕΙ, μεταξύ αυτών και του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη. 

Και αυτό παρά το γεγονός, ότι ο σχεδιασμός και η λειτουργία αυτών των τμημάτων εντάσσονταν στο σχέδιο ανάπτυξης και στην αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων ΑΕΙ.

Έτσι ακυρώνεται η διεύρυνση των δυνατοτήτων μόρφωσης της νεολαίας στο δημόσιο πανεπιστήμιο και δέχεται ένα ακόμη πλήγμα η ελληνική περιφέρεια, τα περιφερειακά πανεπιστήμια και η ανάπτυξη με την οποία συνδέεται η λειτουργία των νέων τμημάτων.

Η κατεδάφιση του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ  (και) στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζεται".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.