Πολιτικη

Τατούλης: Αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές αποφάσεις Νίκα

Παρουσία του επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Αντιδημοκρατική και αυταρχική αντίληψη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, καταλόγισε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου», Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. 

Η παρουσία του κ. Τατούλη στην Οικονομική Επιτροπή σχετίζεται με πρωτοφανείς αποφάσεις του κ. Νίκα, ο οποίος – ξεπερνώντας κάθε δημοκρατικό, θεσμικό και νομικό όριο – επιχειρεί να αφαιρέσει από τον κ. Τατούλη το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εξαιρετικά σοβαρές και σύνθετες υποθέσεις, οι οποίες έχουν τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας έφτασε στο σημείο να αντικαταστήσει δικηγόρους που είχαν ορισθεί για την υπεράσπιση του πρώην Περιφερειάρχη μόλις δύο ημέρες πριν από την εκδίκαση υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Οικονομική Επιτροπή ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι: «η Περιφερειακή Αρχή, και η  Οικονομική Επιτροπή λειτουργούν ως εντολοδόχοι  αντιθεσμικών διαδικασιών». «Αυτή η τακτική σας», προσέθεσε, «δείχνει τον αυταρχισμό και τον ρεβανσισμό σας, που παρόμοιο δεν έχω συναντήσει ποτέ στα σαράντα χρόνια της δημόσιας ζωής, στην οποία συμμετέχω ενεργά».

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι «η εξασφάλιση νομικής προστασίας των θεσμικών προσώπων της Αυτοδιοίκησης αποτελεί μια κατάκτηση του αιρετού κόσμου, κατάκτηση η οποία θεσμοθετήθηκε μετά από δική μου παρέμβαση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας».

«Ο νόμος περιγράφει σαφώς ότι  το θεσμικό πρόσωπο που διώκεται έχει το αναφαίρετο  δικαίωμα της δικής του επιλογής για τον ορισμό του δικηγόρου του» δήλωσε ο κ. Τατούλης και προσέθεσε: «Οι αποφάσεις που είχαν λάβει τα συλλογικά μας όργανα είναι απολύτως νόμιμες, σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών νόμων και έχουν εγκριθεί  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από τον Ελεγκτή Νομιμότητας. Σε καμία δε περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με αντιδημοκρατικές αποφάσεις της σημερινής Περιφερειακής Αρχής».

Καταλήγοντας ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να υπερασπιστεί το θεσμικό του ρόλο και τις θεσμικές του αρμοδιότητες και κάλεσε την Οικονομική Επιτροπή να μην προχωρήσει στην υπερψήφιση αποφάσεων του κ. Νίκα, οι οποίες πάσχουν σε όλα τα επίπεδα, καθώς είναι εμφανώς αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές.   

«Με τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις που ακολουθείτε επιβεβαιώνετε πλήρως την αυταρχική αντίληψη, με την οποία αντιμετωπίζετε τις θεσμικές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης» ανέφερε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Τατούλης. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.