Πολιτικη

Ορισμός δικηγόρου για τον τ. περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Αυτός που είχε ορισθεί αρχικά είχε κληθεί από την οικονομική επιτροπή για να επαναδιαπραγματευτεί την αμοιβή του και δεν παρέστη.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με απόφασή της όρισε την δικηγόρο της Π.Ε. Λακωνίας Αλίκη Βελίκα, με έμμισθη εντολή, για να αναλάβει την υπεράσπιση του τ. περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη σε δίκη η οποία αφορά υπόθεση ρύπανσης του περιβάλλοντος στην θέση Αγιος Νικόλαος της Πύλου.

Το αντίστοιχο σώμα της απελθούσας περιφερειακής αρχής είχε αποφασίσει στις αρχές του φετινού χρόνου τον ορισμό άλλου νομικού για να υπερασπιστεί τον τ. περιφερειάρχη.

Ο εν λόγω νομικός προσκλήθηκε από την νυν Οικονομική Επιτροπή να παρευρεθεί στην πρόσφατη συνεδρίασή της προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί ενώπιον του σώματος την αμοιβή του -την οποία είχε κατά πλειοψηφία εγκρίνει φέτος τον Μάρτιο η Ο.Ε., με την προηγούμενη σύνθεσή της. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι αδυνατεί να παραστεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Ως εκ τούτου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, καθόρισε με απόφασή της την αμοιβή του εν λόγω νομικού στο προβλεπόμενο από τον Κώδικα περί Δικηγόρων ποσό για παράσταση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ενώ ο εν λόγω νομικός επανερχόμενος με επιστολή του το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου “δήλωσε ότι εμμένει στην αρχική σύμβαση”.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.