Πολιτικη

Βλάσης: Οι απόδημοι ζητούν να ξέρουν πως η Ελλάδα τους σέβεται

Σημαντική επιτυχία η ευρύτατη συμφωνία που επετεύχθη στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δήλωσε ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών.

Με το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Κώστας Βλάσης.

Στην πρώτη, ουσιαστικά, συνέντευξη μετά την υπουργοποίησή του ο Αρκάς πολιτικός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της ευρύτατης πλειοψηφίας που είχε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

 

Δελτίο Τύπου

Κώστας Βλάσης: «Η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή»

Την πεποίθησή του ότι η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό και Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ, Κώστας Βλάσης, στην ομιλία του επί του Σ/Ν: «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοθέτημα ως σημαντική και ουσιαστική θεσμική νίκη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του πολιτικού μας συστήματος, καθώς αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και συναίνεσης, που θα συσπειρώσει τους Έλληνες ως Έθνος, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. 

Ο κ. Βλάσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ισχυρούς δεσμούς που τον συνδέουν με τους Έλληνες ομογενείς – και κυρίως τους Αρκάδες - εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ενασχόλησής του με τα κοινά. Τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της στήριξης και της αδιαμφισβήτητης αγάπης τους για την Πατρίδα, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αναγεννήσουμε την Ελλάδα κανένας δεν περισσεύει και είναι απαραίτητες όλες οι δημιουργικές δυνάμεις.

Ο κ. Βλάσης σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα και πως στο μέλλον μπορούν να ακολουθήσουν πολλές βελτιωτικές τροποποιήσεις, αν οι ίδιοι οι Έλληνες της Ομογένειας αλλά και το πολιτικό μας σύστημα «αγκαλιάσει» και στηρίξει την απόφαση αυτή. Γιατί μέσα από τη συμμετοχή των Ομογενών στην εκλογική διαδικασία η Ελλάδα γίνεται μεγαλύτερη και ενισχύεται ουσιωδώς η θέση της στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.