Πολιτικη

Σοβαρή καταγγελία Οδυσσέα για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Κλείνει το Παιδοχειρουργικό τμήμα, αναφέρει στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία, λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, κάνει λόγο για κλινικές που βρίσκονται στο "κόκκινο" στο μεγαλύτερο νοσοκομείο όλης της περιφέρειάς μας. 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Εικόνα  εγκατάλειψης έχει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο που αποτελεί την βάση παροχής υγείας στον πληθυσμό της Αρκαδίας και όχι μόνο.  Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αρκαδίας, η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο. 

Στις 27/12/2019 ο  Πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας αναφέρθηκε εκτενώς σε πέντε κλινικές του νοσοκομείου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας ως προς την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας. Η κατάσταση έχει υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» στοιχειώδους λειτουργίας και χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας ως «εξαιρετικά προβληματική».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παιδοχειρουργικό τμήμα το οποίο από 01/01/2020 πρακτικά κλείνει, αφού ένας γιατρός  συνταξιοδοτείται, ένας άλλος λήγει η θητεία του ως επικουρικός και ο τρίτος γιατρός αποχωρεί, καθώς αποδέχτηκε τον διορισμό του σε νοσοκομείο των Αθηνών, χωρίς να έχει δρομολογηθεί καμία αναπλήρωσή τους. 

Παρόμοια κατάσταση στο «κόκκινο»επικρατεί στην  Ουρολογική κλινική, στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική και στην  Καρδιολογικής κλινική. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε πλήρη  υποβάθμιση της λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, σε ταλαιπωρία των κατοίκων  της Αρκαδίας και στην οικονομική τους επιβάρυνση αφού αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλες περιοχές για να αντιμετωπίσουν θέματα υγείας, με μεγαλύτερη  δε  επιβάρυνση στην περίπτωση παιδιών.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Υγείας ώστε να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να λειτουργήσει σύμφωνα με τις ανάγκες παροχής υγείας των κατοίκων της Αρκαδίας;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.