Πολιτικη

"Λέτε πως ενδιαφέρεστε για την Αρκαδία, αλλά ψηφίζετε να κλείσει η ΔΕΗ"

"Ο άρχοντας πρέπει να θυμάται τρία πράγματα: Πρώτον ότι διοικεί ανθρώπους, δεύτερον ότι διοικεί σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον ότι δε διοικεί για πάντα"

"Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συζήτηση για τις μετακινήσεις προσωπικού.

Σήμερα ζούμε εδώ μία άχαρη κουβέντα που κακώς γίνεται και όχι μόνο αλλά γίνεται και πολύ νωρίς, μόλις πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της περιφερειακής αρχής.

Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, να διώκονται υπάλληλοι και να υπάρχει αναταραχή στον εργασιακό χώρο.

Πραγματικά θλίβομαι και θεωρώ πως την κύρια ευθύνη την έχει ο Περιφερειάρχης και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.

Εγώ θεωρούσα τους υπαλλήλους, τα χρόνια που είχα την τιμή να είμαι Αντιπεριφερειάρχης, συνεργάτες και εκτιμούσα την προσπάθεια που κατέβαλλαν να φέρουν αποτέλεσμα, όντας λίγοι.

Δεν έγινε ούτε μία δίωξη στην Αρκαδία, ούτε μία ΕΔΕ και τώρα ακούω πως στο πλαίσιο της κινητικότητας θέλουν να φύγουν πολλοί υπάλληλοι από την Αρκαδία.

Όλα αυτά δεν θα έχουν καλό αποτέλεσμα για τον τόπο μας και αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως «στραβά αρμενίζετε».

Αν μάλιστα συνεχίσετε έτσι θα μιλάμε όχι για πλατεία Ανεξαρτησίας αλλά για πλατεία Κλαυθμώνος.

κ. Περιφερειάρχα μιλάτε για συναίνεση και συνέργειες αλλά εσείς είστε αυτός που τορπιλίζετε συνέχεια το κλίμα. Εδώ δεν είναι τόπος αντιπαραθέσεων και προσωπικών δεδομένων.

Και όσο για την Αρκαδία που λέτε πως δεν έγινε τίποτα, σίγουρα δεν είναι Μεσσηνία, αλλά εμείς προσπαθήσαμε και έγιναν 600 έργα ονοματισμένα ενώ πέντε μήνες τώρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε κανένα έργο.

Και ενώ λέτε πως ενδιαφέρεστε για την Αρκαδία ψηφίζετε να κλείσει η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη που αποτελεί βασική πηγή οικονομίας στην Αρκαδία ενώ συνδέεται μία ιδιωτική επένδυση, του Δέμου, με το θέμα της Μεγαλόπολης.

Και να υπενθυμίσω αυτό που είχε πει ο αρχαίος τραγικός ποιητής Αγάθων (450-400 πΧ) πως:

"Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει".

Δηλαδή ο άρχοντας πρέπει να θυμάται τρία πράγματα: Πρώτον ότι διοικεί ανθρώπους, δεύτερον ότι διοικεί σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον ότι δε διοικεί για πάντα.

Και όσον αφορά τα όσα ειπώθηκαν, στη διάρκεια της συνεδρίασης, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που χρηματοδοτήσαμε, να σημειώσω πως αυτό δεν έγινε για να μας ψηφίσουν οι σύλλογοι, αλλά για να διατηρηθεί η παράδοση του τόπου μας και να διαφημιστούν τα εξαίρετα προϊόντά μας, αφού οι περισσότερες εκδηλώσεις είχαν να κάνουν με αγροτικά προϊόντά."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.