Πολιτικη

"Προειδοποιήσαμε τους εργαζόμενους για το που θα βαδίσει η Περιφερειακή αρχή Νίκα"

Παρέμβαση του Περιφ. Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κελλάρη Γιάννη στο Πε.Συ. 30-1-2020, για "μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και αλλαγή αρμοδιοτήτων υπηρεσιών βάση υφιστάμενου οργανισμού"

Από πολύ νωρίς προειδοποιήσαμε τους εργαζόμενους για το που θα βαδίσει η νέα Περιφερειακή αρχή Νίκα, μετά από τις επισκέψεις μας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, διαπιστώνοντας από κοντά το μέγεθος της τραγικής κατάστασης, με την  υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα παράλληλα καθήκοντα, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Από τότε ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και τα πρόσωπα των εργαζομένων η αγωνία και η ανασφάλεια, για το γεγονός ότι τα μεγάλα κενά που υπάρχουν θα μπαλωθούν με μετακινήσεις και μετατάξεις υπαλλήλων και όχι με στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

«Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις», έρχονται τα ίδια τα γεγονότα να επιβεβαιώσουν αυτό για το οποίο δεν είχαμε καμία αμφιβολία και αυταπάτη ότι θα  συμβεί, δηλαδή ότι η νέα περιφερειακή αρχή Νίκα θα βαδίσει στα χνάρια και την πεπατημένη της προηγούμενης αρχής Τατούλη και γι αυτό το ζήτημα. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Περιφερειάρχης «είχε σπεύσει να τοποθετήσει εξ αρχής τα πράγματα στην θέση τους, μην αφήνοντας περιθώρια για παρερμηνείες», δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «θα υπάρξουν μετακινήσεις υπαλλήλων σε όποια υπηρεσία της Περιφέρειας διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κενά ή ελλείψεις σε ειδικότητες και θα γίνουν συμπτύξεις τμημάτων και Διευθύνσεων».

Το νήμα πιάστηκε ακριβώς εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι! Με διαφορετικά μόνο πρόσωπα, σε διαφορετικές συνθήκες. Τι διαφορά έχουν άραγε οι αυθαίρετες μετακινήσεις Νίκα, από τις αυθαίρετες μετακινήσεις Τατούλη, χωρίς να εφαρμόζεται καμία έννοια αξιοκρατίας, σεβασμού της προσωπικότητας των εργαζομένων, μην λαμβάνοντας υπόψη καν την επιστημονική κατάρτιση, την ειδικότητά τους και τις ιδιαίτερες γνώσεις; 

Τι διαφορά έχει η μετακίνηση από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα, της Προϊσταμένης, ψυχολόγου στην ειδικότητα, από την Δνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στην Δνση Ανάπτυξης,  και μάλιστα σε αντικείμενο άσχετο με την ειδικότητά της, από την μετακίνηση της προηγούμενης Περιφερειακής αρχή Τατούλη το 2017, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Περ/κής Εν/τας Κορινθίας, στην Γεν. Δνση Ανάπτυξης και μάλιστα με παράνομο υποβιβασμό σε τμηματάρχη, ενώ είχε οριστεί από το ίδιο το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως Διευθυντής; 

Τι διαφορά έχει ο αυθαίρετος και παράνομος υποβιβασμός από τη περιφερειακή αρχή Νίκα, του Διευθυντή στη Δνση Μεταφορών Περ/κής Εν/τας Μεσσηνίας σε τμηματάρχη και μάλιστα στο ΚΤΕΟ, μία υπηρεσία που φρόντισε από νωρίς να την υποβαθμίσει, με απόφαση να λειτουργεί μόνο μία μέρα τη βδομάδα, από τον αυθαίρετο υποβιβασμό που έκανε αντίστοιχα η περιφερειακή αρχή Τατούλη πριν τρία χρόνια στην Περ. Ενότητα Κορινθίας, του Προϊσταμένου στην Διεύθυνση Γεωργίας, σε τμηματάρχη στο τμήμα αλιείας της ίδιας Διεύθυνσης; 

Όλα αυτά τα γεγονότα, παλιά και πρόσφατα, αφορούν διαφορετικά πρόσωπα, αλλά ακριβώς τις ίδιες αλαζονικές, προκλητικές και παράνομες συμπεριφορές, από τους πρώην και τους νυν. 

Επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η πολιτική της απαξίωσης, η παραπέρα ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας των υπαρχόντων υπαλλήλων, η συνέχιση της πολιτικής υποστελέχωσης, που πιστά υπηρετείτε, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αντιλαϊκού χαρακτήρα της τοπικής Διοίκησης ως μέσο άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, είναι νύχι – κρέας με τις αυθαίρετες και αδικαιολόγητες μετακινήσεις εργαζομένων, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος! 

Για να στρώσετε την δουλειά σας όπως εσείς θέλετε, ώστε να έχετε τα λιγότερα δυνατά εμπόδια στην άσκηση της δικής σας διαχείρισης, που υπηρετεί όμως τον ίδιο αντιλαϊκό σκοπό με την προηγούμενη ερχή, γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπως πρόσφατα παρακάμψατε αυτό το όργανο και την σύμφωνη γνώμη του, στην μετακίνηση Προϊσταμένου από την Περ/κή Ενότητα Αργολίδας, στην Αρκαδία. Ακόμα και διατάξεις των νόμων του αστικού σας κράτους κάνετε κουρελόχαρτο. 

Για αυτό τόσα χρόνια δεν έχετε προκηρύξει τις θέσεις Γενικών Δ/ντών και να προχωρήσει στη συνέχεια στην προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης, συγκροτώντας το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ)  ώστε να γίνουν οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις με αντικειμενικά-αξιοκρατικά και μετρήσιμα στοιχεία.

Όταν βολεύει δεν εφαρμόζετε ούτε καν τον νόμο του Καλλικράτη και του άρθρου 245 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 219 του Ν. 4555/2018, όπου αναφέρεται ρητά το πώς πρέπει να γίνονται οι μετακινήσεις των υπαλλήλων, αλλά και του ίδιου του Συντάγματος, που αναφέρει ρητά στο άρθρο 103, παρ. 4, «οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δύναται να μετατεθούν άνευ γνωμοδοτήσεως Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αποτελούμενου κατά τα δύο τρίτα, τουλάχιστον, εκ μονίμων υπαλλήλων».

Σε κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού, απειλείτε τους εργαζόμενους, πότε με την περικοπή των υπερωριών, τώρα πρόσφατα με την απαράδεκτη πρόθεσή σας να προχωρήσετε σε εγκατάσταση συστήματος ωρομέτρησης παρουσίας προσωπικού, με ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος, δηλαδή βιομετρικές μεθόδους, αντιγράφοντας  αντίστοιχες μεθόδους διωκτικών αρχών και καταστημάτων κράτησης! Διάχυτος είναι και ο φόβος ότι θα χρησιμοποιήσετε κατά κόρον τις ΕΔΕ σε όποιον δεν «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις», κι αν δεν ισχύει διαψεύστε το!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους εργαζόμενους,  θα μας έχετε συνέχεια απέναντί σας, σε ότι αφορά τέτοιες αυταρχικές ενέργειες και συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν «αστυνομικού τύπου» μέθοδοι που υποτιμούν την εργασιακή αξιοπρέπεια και προσωπικότητα κανενός!

Θα είμαστε κοντά στους εργαζόμενους, στην υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Απαιτούμε:

- Να ανακληθούν τώρα οι αυθαίρετες «μετακινήσεις» που έχουν γίνει από την περιφερειακή αρχή.

- Να σταματήσει ο ορισμός αναπληρωτών προϊσταμένων, πέρα από κάθε διαδικασία κρίσης, όπως έκανε η Προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, για να εκβιάζει και να κρατά όμηρους τους υπαλλήλους. Να προκηρύξετε άμεσα τις θέσεις Γενικών Δ/ντών για να προχωρήσει στη συνέχεια η προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης, συγκροτώντας το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ)  ώστε να γίνουν οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις με αντικειμενικά-αξιοκρατικά και μετρήσιμα στοιχεία.

- Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η τραγική υποστελέχωση δεν «μπαλώνεται» ούτε με την κινητικότητα ούτε με «μετακινήσεις» και μάλιστα αυθαίρετες. Καμία σκέψη από την πλευρά σας, να προχωρήσετε σε χρήση βιομετρικών μεθόδων. 

 

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.