Πολιτικη

winamp wmp real qt

Xαρδαλιάς σε Δημάρχους: "Συνεργασία τώρα η ποτέ!"

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε την αμέριστη συνεργασία των Δημάρχων στην αντιμετώπιση κρισεων.

Στην  συνάντηση του με τους Δημάρχους των πόλεων της Πελοποννήσου, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς δηλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Πελοπόννησος αποτελεί "μεγάλο στοίχημα" για την Κυβερνηση. Επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας εθνικός συντονιστης- που είναι ο κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, πρώην επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσιας- και δεκατρείς περιφερειακοί διοικητες- συντονιστες, οι οποίοι και θα παρεμβαίνουν όταν η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και απαιτεί παράλληλες δράσεις. Χρησιμοποίησε δε το παράδειγμα της καταστροφής στο Μάτι Αττικής, ως παράδειγμα κακού συντονισμού και ελλείμματος επικοινωνίας μεταξύ των αρμοδιων.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει ν' "αντικαταστήσουμε το φόβο με γνώση".

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιας, η αλλαγή του νομικού πλαισίου για την κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου αναγκης- όπου είναι δυνατόν, πλέον, να γίνεται και "προληπτικά", όχι μόνο κατά τη διάρκεια η μετά από την ύπαρξη μιας κρισης-, θα πρέπει να "περιφρουρηθεί" και να χρησιμοποιείται μόνο για πραγματικούς κινδύνους και όχι με τρόπο που θα προκαλεί την κοινωνία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.