Πολιτικη

"Η νομιμότητα βραχυκύκλωσε τον πρόεδρο του Φιλοζωικού"

"Για ακόμα μια φορά η νομιμότητα βραχυκύκλωσε τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης", τόνισε η παράταξη του Δημήτρη Παυλή, Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά.

Σε απάντηση των όσων ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης την επομένη μέρα από την λήψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη υπογραφή του σύμφωνου συνεργασίας μεταξύ του ΠΦΣΤ και του Δήμου Τρίπολης, προκαλούμε τον λαλίστατο και χωρίς ουσία για ακόμα μια φορά πρόεδρο του ΠΦΣΤ, να δώσει εξηγήσεις και να καταθέσει έγγραφα που να τεκμηριώνουν τα όσα είπε.

Καταρχήν για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με γνώμονα την λογική και την νομιμότητα, στην καταψήφιση κατά πλειοψηφία, της μη συνεργασίας του Δήμου Τρίπολης με ένα σωματείο το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα το άρθρο 9, παρ. 1, του Ν.4039/2012 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 46, παρ. 6α, του Ν. 4235/2014.

Από τις προτάσεις που είχατε θέσει επί δικής μας θητείας έγιναν αποδεκτές μόνο όσες είχαν νομική υπόσταση διότι η δική μας δημοτική αρχή, επιδίωκε νόμιμους τρόπους για την επίλυση του προβλήματος.

Μιλήσατε και μιλάτε συνεχώς και επικαλείστε γνωμοδοτήσεις και πιστοποιήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σας προκαλούμε να βγάλετε στο φως της δημοσιότητας το καταστατικό του συλλόγου σας που ισχυρίζεστε ότι έχει πολλά μέλη έτσι ώστε να αποδειχθεί η δυναμικότητά του. Επίσης να δημοσιοποιήσετε τα αποτελέσματα της αυτοψίας της κτηνιατρικής υπηρεσίας στις «νόμιμες» εγκαταστάσεις σας, όπως ισχυρίζεστε. Καλά είναι τα λόγια αλλά καλύτερα είναι τα έγγραφα που αποδεικνύουν αυτά που δυστυχώς για εσάς δεν υπάρχουν.

Όσον αφορά στην περίφημη εθελοντική δράση, την χαρακτηρίζουμε φιάσκο, γιατί μέχρι στιγμής σε κανένα επίσημο έγγραφο από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει αυτά που λέτε (164 στειρώσεις).

Οι προθεσμίες που σας έχουν δοθεί προκειμένου να καταθέσετε αποδεικτικά στοιχεία έχουν λήξει προ καιρού, με αποτέλεσμα το μόνο στοιχείο που φαίνεται στη ΔΗΒΔ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να είναι μόνο η ηλεκτρονική σήμανση σε 124 ζώα, χωρίς να αναγράφονται αν έχουν γίνει άλλες κτηνιατρικές υπηρεσίες (στειρώσεις, αιματολογικοί έλεγχοι, εμβολιασμός κατά της λύσσας) όπως και ο χώρος περισυλλογής και επανένταξης των ζώων.

Τέλος στη δράση φιάσκο, δυστυχώς για εσάς και για την νυν δημοτική αρχή, αποκαλύφθηκε από το διαφημιστικό σποτ της ιδίας εθελοντικής οργάνωσης, ότι το όχημα που μετέφερε ζώα ήταν από άλλη περιοχή και άνηκε σε ιδιώτη του Δήμου Β. Κυνουρίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Λαγός, προσπαθώντας να καλύψει την εικόνα αυτή, που εκθέτει τη δράση και τη δημοτική αρχή και αποδεικνύει ότι έφερναν ζώα από άλλες περιοχές και συγκεκριμένα από το Άστρος Κυνουρίας, επικαλέστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι του συλλόγου σας.

Σας προκαλούμε για ακόμα μια φορά, τόσο εσάς, όσο και τον αντιδήμαρχο, να προσκομίσετε την άδεια κυκλοφορίας του επίμαχου οχήματος, που φαίνονται φορτωμένα κλουβιά με αδέσποτα σκυλιά, στο διαφημιστικό σποτ της δράσης. Το ξέρουμε εκ των προτέρων ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει από πλευράς σας, διότι γνωρίζετε και γνωρίζουμε και θα μάθουν και όλοι οι δημότες μας (παρόλο που φροντίσατε να είναι κλειστές οι πόρτες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της δράσης), ότι η πλειοψηφία των ζώων που συμμετείχαν στη δράση ήταν από άλλους όμορους Δήμους.

Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι ενημερώσατε την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου (Κτηνιατρική Υπηρεσία Αρκαδίας) Παρασκευή μεσημέρι, δηλαδή μια μέρα πριν την έναρξη της δράσης και όχι μετά την λήψη της Απόφασης του Δ. Σ. όπως οφείλατε, έτσι ώστε εντέχνως να αποφύγετε τον έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία. Οποιαδήποτε επιπλέον στοιχεία δοθούν, εφόσον έχει λήξει η προθεσμία κατάθεσής τους, σημαίνει ότι είναι μαγειρέματα για να αποδείξετε αυτό που θέλατε να κάνετε και να αποκρύψετε την αλήθεια.

Επειδή έχει ακουστεί (δυστυχώς για εσάς μόνο ακούγεται αλλά ποτέ δεν αποδεικνύεται με έγγραφα), ότι έχετε κάνει συμφωνίες – συμβάσεις με όμορους Δήμους, σας προκαλούμε να βγάλετε στο φως της δημοσιότητας τις συμβάσεις αυτές. Να σας θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής το μόνο σύμφωνο συνεργασίας που έχετε κάνει είναι με το Δήμο Γορτυνίας πριν πέντε χρόνια, στο οποίο αναφέρονται και οι οικονομικές απαιτήσεις σας. Το ίδιο ακριβώς σύμφωνο με τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις προσκομίσατε και στο Δήμο Τρίπολης επί δικής μας θητείας. Και στις δυο περιπτώσεις δεν υπογράφτηκαν τα σύμφωνα συνεργασίας.

Τέλος σας ενημερώνουμε σχετικά με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες περισυλλογής, ότι αυτές πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία και απόδειξη αυτών ήταν η επιβράβευση – επιδοτήσεις που λαμβάναμε τα ανάλογα έτη. Επειδή ισχυρίζεστε ότι η κάθε στείρωση που πραγματοποιήθηκε επί θητείας μας στοίχιζε 350,00 ευρώ, σας προκαλούμε για ακόμη μια φορά να καταθέσετε αποδεικτικό πληρωμής στείρωσης που να φαίνεται σ’ αυτό το ποσό που επικαλείστε.

Αναμένουμε όλα τα παραπάνω στοιχεία που σας ζητήθηκαν να κατατεθούν άμεσα, έτσι ώστε ο κάθε δημότης να γνωρίσει ποιος λέει αλήθεια. Μην μένετε σε παχιά λόγια και σε ισχνές αποδείξεις. Μην προβαίνετε σε ανακοινώσεις και δελτία τύπου αν δεν μπορείτε να αποδείξετε αυτά που λέτε.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.