Πολιτικη

O Β. Κοντοζαμάνης για το σχέδιο των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού κατ' οίκον

Ο Αρκάς υφυπουργός Υγείας έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια.

"Υπάρχει ένα σχέδιο για στοχευμένες εξορμήσεις με βάση γεωγραφικά και επιδημιολογικά δεδομένα σε πρώτη φάση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ουσιαστικά χθες με την έκδοση της υπουργικής απόφασης, ξεκίνησαν οι διαδικασίες υλοποίησης του διότι είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα έπρεπε να ολοκληρωθούν κάποιες διοικητικές διαδικασίες. Θα υπάρξουν κάποιες προσλήψεις προσωπικού, οδηγοί, νοσηλευτές όπου θα είναι τα πληρώματα προκειμένου να γίνονται αυτές οι εξορμήσεις", είπε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζομάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 αναφερόμενος στα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού κατ'οίκον από Κινητές Ομάδες Υγείας.

"Δεν είναι ένα πρόγραμμα που θα πηγαίνουμε κατ' οίκον να παίρνουμε δείγματα από όποιον μας παίρνει τηλέφωνο. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο στοχευμένα θα κάνει εξορμήσεις με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια και έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε εικόνα για το τι γίνεται στον πληθυσμό. Στη δεύτερη φάση θα διερευνήσουμε το κατά πόσον στον πληθυσμό έχουν αναπτυχθεί αντισώματα του ιού, επιδημιολογικά πάλι να δούμε την έκταση της νόσου. Η έρευνα αυτή θα μας δείξει ποιοι έχουν νοσήσει. Θα γίνει σε όλη την επικράτεια σε μεγάλο πλήθος δείγματος", διευκρίνισε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε:

"Μετά το Πάσχα θα δούμε τις πρώτες μονάδες στους δρόμους. Η δεύτερη φάση θα γίνει ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου. Κάθε συνεργείο έχει τον οδηγό και τον νοσηλευτή. Αυτοί οι άνθρωποι θα προσληφθούν. Μετά το Πάσχα οι μονάδες θα είναι έτοιμες".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε όσα είπε

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.